Nassim Farahi

Nassim Farahi (1994) werd geïnspireerd door een verhaal van een familielid tijdens een bruiloft. In de stad waar de bruiloft werd gevierd had zijn neef namelijk meerdere eigen supermarkten. En met die informatie in het achterhoofd is hij thuis online op onderzoek uitgaan. Zo kwam hij terecht bij het traineeship van Albert Heijn. Dat Nassim buiten zijn comfortzone durft te treden blijkt direct, want zelfs met een masterdiploma in Economie & Business koos hij toch voor de commerciële kant. Met succes, want tot nu toe heeft Nassim al laten zien dat hij ambitieus, leergierig én een ondernemend talent heeft.

Voordat ik begon met mijn traineeship kreeg ik de vraag waar mijn voorkeuren lagen. Ik koos bewust niet voor de financiële richting, want dat lag te dicht bij mijn achtergrond. Ik wilde mezelf uitdagen en iets nieuws proberen. Vandaar dat ik voor de commerciële richting koos. Zo werd ik tijdens mijn eerste jaar van het traineeship onderdeel van het Europese Not-for-Resale Sourcing team, als inkoper.

Uitgedaagd vanaf de eerste dag
In het eerste jaar lag de focus vooral op het ontdekken van de retailwereld. In die periode kon ik mijn netwerk flink opbouwen en de klanten leren kennen. In mijn geval was ik vooral bezig met het inkopen van allerlei producten van zowel Albert Heijn als andere merken van Ahold Delhaize. En dat voor 6 verschillende landen. In mijn tweede week mocht ik gelijk onderhandelen voor een belangrijk en complex contract. Spannend? Absoluut. Toch hebben we hier allemaal een eigen rol en bijdrage om te vervullen. En aan mij was het de taak om een expert te worden op dit gebied. Daarna mocht ik een groot project oppakken, namelijk het vervangen van alle AH-bonuskaarten. Van het inkopen tot het zorgen dat alle IT-systemen er naadloos op aansloten. Met trots kan ik zeggen dat ik écht heb bijgedragen aan het verduurzamen van onze AH bonuskaarten door veel plastic en papier te besparen en daarmee ook kosten voor onze klant.

“Zorgen dat iedereen op 1 lijn zit om zo efficiënt mogelijk de beste resultaten te realiseren.
Dat is mijn grootste uitdaging én learning geweest in deze periode.”

Leidinggeven bij Albert Heijn XL
Tijdens mijn operationele jaar van mijn traineeship ben ik Manager Operatie bij Albert Heijn XL in Rotterdam. Dit jaar staat vooral in het teken van ervaring opdoen in de winkel. Eerst liep ik 3 maanden stage op verschillende afdelingen in de supermarkt. Toegegeven, ik vond het best heftig om gelijk in zo’n grote winkel te werken. En tegelijkertijd interessant, want op deze manier leer ik direct in de praktijk en ontwikkel ik mijn leiderschapsvaardigheden.

“Juist wanneer alles nieuw is, leer ik mijn kwaliteiten steeds beter kennen.”

Vanuit een stevige basis verder bouwen
Aan mij de taak om alle processen binnen deze winkel soepel te laten verlopen. De basis stond en het was aan mij om dit verder uit te werken. Van het zorgen dat de schappen op de juiste momenten werden gevuld tot voldoende bezetting inplannen op de werkvloer. Dat ging soms met vallen en opstaan. Bij Albert Heijn is het maken van fouten geen probleem, zolang je er maar van leert. En daar heb ik zeker stappen in gezet. Aan het einde van mijn operationele jaar, merk ik hoeveel ik beteken voor mijn team. Ik kreeg zelfs een bericht van de vader van 2 medewerkers met de tekst: “Mijn zonen zijn enorm blij om bij je te werken, ga zo door.” Een groot compliment!

“Samen realiseren we de beste ervaring voor onze klanten.”

Doen waar ik energie van krijg
Het derde en laatste jaar staat in het teken van specialisatie. Wat ik precies wil doen, weet ik nog niet. Ik weet dat ik analytisch sterk ben en verder wil in het commerciële vakgebied. Misschien een combinatie tussen die 2. Er zijn genoeg teams om uit te kiezen en veel collega’s die altijd klaarstaan om je meer informatie te geven. Het antwoord is slechts 1 e-mailbericht naar die collega en 1 kopje koffie verder.

“Van directe collega’s tot aan de directie, iedereen is bereid je te helpen.”

Binnen een open cultuur verder groeien
Zelfs bij zo’n groot bedrijf als Albert Heijn is het fijn dat er tijd voor je wordt vrijgemaakt. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk om te groeien in je vak. Ondertussen staat er altijd een coach voor mij klaar en volg ik trainingen die helpen bij mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

“Ik krijg alle ruimte om te zoeken wat bij mij past.”

Ik kijk nu al met trots terug op mijn traineeship. Dat ik het vertrouwen heb gekregen om gelijk grote onderhandelingsgesprekken te voeren en bij 1 van dé grootste supermarkten mag werken, geeft mij een voldaan gevoel. Op naar het volgende jaar!