Programmeren, innoveren, volop met tech bezig zijn: dat moest het worden.

Juup Hietbrink

Daarom werk ik bij Albert Heijn

Hij startte begin 2023 met acht anderen in Albert Heijns splinternieuwe Tech Talent Track. Voor Juup was echter niet alles nieuw, hij liep al stage op het Albert Heijn-hoofdkantoor en deed er ook zijn afstudeeropdracht.  

“Dat was in het kader van mijn master Operations Management & Logistics. Ik deed binnen de master de data engineer / data science-kant en dat sloot prima aan bij de stage bij Product Data bij Albert Heijn.”  

Wat voor technologie zit er achter de bonuskaart? 

“Vanaf mijn 15e werkte ik al bij een groenteboer en tijdens mijn studie werden supermarkten vaak aangehaald als voorbeeld. Ik was benieuwd naar de dynamiek achter de schermen van de foodretail. Zo’n bonuskaart bijvoorbeeld, wat voor technologie en welke slimme mensen zitten daar achter?” 

Volop met tech bezig zijn 

De start van de Tech Talent Track viel samen met Juups oriëntatie na zijn afstuderen. “Ik was net aan het denken wat ik wilde, en dat dat bij voorkeur een traineeship was, maar dan wel in een richting waarin ik mijn hard skills kon benutten en verder ontwikkelen. Programmeren, innoveren, volop met tech bezig zijn: dat moest het worden.”  

Dataplatform voor Albert Heijn, Gall & Gall en Etos 

Voor zijn eerste rotatie van een half jaar - je doet er drie in de track - werkt Juup in het data engineering team dat het dataplatform voor Albert Heijn, Gall & Gall en Etos doorontwikkelt. “De data uit allerlei verschillende bronnen moet worden geïntegreerd binnen één module, die wordt gebruikt door de data analisten, data scientists, de winkelapplicaties en de klanten.” 

Eigen opdracht 

“Parallel werk ik aan een eigen opdracht. Ik maak inzichtelijk wie binnen het bedrijf welke data gebruikt en op welke manier, en ik adviseer straks over hoe er verbeteringen te behalen zijn: hoe kunnen we data efficiënter leveren, en wat hebben de gebruikers écht nodig om hun vraag te beantwoorden? Ik kom aan mijn bevindingen op basis van harde cijfers en door gesprekken met gebruikers. Dat breng ik allemaal bij elkaar in een dashboard.” 

“On the job en via e-learning modules werk ik ondertussen aan mijn tech skills voor MS Azure, Databricks, GitHub en de dashboarding tools Power BI en Grafana, de software die ik dagelijks gebruik. Men staat hier heel erg open voor nieuwe technologieën die nog betere oplossingen bieden voor onze vraagstukken. Daar wordt veel mee geëxperimenteerd.” 

Martial arts workshop 

Tot zover de hard skills. Maar ook voor de softe zijde is er volop aandacht. “Tijdens de bijeenkomsten met de Tech Talent-groep zijn we bezig met onderwerpen als agile werken, gesprekstechnieken, presenteren en persoonlijk leiderschap. Dat laatste was door middel van een martial arts workshop, heel tof.”  

“De Tech Talent Track is nog deels in opbouw en dat betekent dat wij, als eerste lichting, mee mogen denken over het programma. Dat is leuk, maar ik realiseer me ook dat ik het geluk heb dat ik hier al stage heb gelopen. Je moet leren zelf aan de bel te trekken als zaken onduidelijk zijn of als je iets specifieks nodig hebt. Als je dat doet is dit programma een fantastische kans om uit te vinden waar je talenten liggen, waar je het meest kunt toevoegen én waar je je happy voelt.”  

  • Juup deed een bachelor Technische Bedrijfskunde en een master Operations Management & Logistics aan de TU Eindhoven 
  • Juup woont met zijn vriendin in Utrecht 
  • Juup kookt graag en pakt van alles aan qua sporten: wielrennen, kickboksen, voetbal, tennis en padel.  

Lees ook de verhalen van Tech Talents Yuan en Sukhuma

Heb je nog niet de baan gevonden die je zoekt?

Bekijk ons overzicht van alle vacatures en gebruik de zoek- en filtermogelijkheden om snel jouw vacature te vinden.