Nieuwe ervaringen? Kom maar op!

Danny van Egmond

Daarom werk ik bij Albert Heijn

Bijna zijn halve leven werkt hij al bij Albert Heijn. Danny startte op zijn 16e als vakkenvuller. Nu, begin 30, is hij Manager Vers en naar verwachting binnenkort Supermarktmanager.  

Hij komt ook uit een echt supermarktgezin: zijn vader had een franchisesupermarkt waar hij als klein jongetje al ‘hielp’ met spiegelen. Toch koos Danny niet voor een retailopleiding, maar voor een Engelstalige opleiding accountmanagement, gevolgd door hbo logistiek. “Ik hield mijn bijbaan bij Albert Heijn aan omdat ik het altijd nog hartstikke leuk vond.” 

“Van vakkenvuller werd ik Teamleider Verkoopklaar (je geeft dan leiding aan alle vakkenvullers), en later kreeg ik de kans om Manager Vers te worden. Vers omvat de bakkerij, de vlees- en kaas- en de groenten- en fruitafdelingen, met de bijbehorende teams. Dit doe ik nu zo’n twee jaar, mijn streven is om dit jaar Supermarktmanager te worden. Dan stuur je dus de hele supermarkt aan.” 

Gezellig en leerzaam 

“De bakkerij was compleet nieuw voor me, daar had ik nog nooit gestaan. Het kostte wel even om me alle producten en de processen achter de schermen eigen te maken. Wel leuk hoor, iets heel nieuws leren. Sowieso hoort het bij je werk om mee te draaien op ‘jouw’ afdelingen, om feeling te houden met de producten en de mensen. Als je er middenin staat, zie je ook mogelijke verbeterpunten eerder. En ik vind het ook gewoon gezellig. Mijn teams ook, merk ik wel.” 

Super flexibel 

“Met mijn collega-Managers ben ik verantwoordelijk voor de hele winkel, de samenwerking met hen is enorm belangrijk. Mijn dagen zijn zo afwisselend als je maar kunt bedenken. Ik draai mee in de winkel, help klanten met wat gecompliceerdere vragen, doe administratief werk, ik maak de teamplanning en het commerciële plan voor de actieweken. Ook bij een zo strak gestroomlijnd bedrijf als Albert Heijn komen onvoorziene zaken voor, zoals een incidentele late levering, een ziekmelding of een stroomstoring waardoor de koelingen uitvallen. Je moet super flexibel zijn. Daarnaast vind ik het ook tof om zaken buiten de eigen winkel aan te pakken, zoals de ombouw van een aantal Deen-vestigingen die we met een klein clubje hebben gedaan. Dat was aanpoten, maar ontzettend gaaf.” 

Van studenten tot ervaren rotten in het vak 

“Ook de mensen in mijn team zijn mijn verantwoordelijkheid. Ik neem collega’s aan en leid ze op, met oog voor ieders talent. Ik heb collega’s van 13 tot 64 jaar, van Wajongers tot studenten met een bijbaan tot ervaren rotten in het vak. We gaan allemaal voor hetzelfde, maar iedereen heeft weer een andere benadering en meer of juist minder sturing nodig. Het allerleukst vind ik het als iemand die als jong broekie binnenkwam, doorgroeit mede dankzij mijn begeleiding.” 

Naar de talentklas

 “En mijn eigen talenten? Die worden aardig aangesproken in de opleiding tot Supermarktmanager. Inhoudelijk valt het me mee, omdat ik al zo lang bij Albert Heijn werk en de systemen en processen ken, maar ik moet er evengoed serieus tijd instoppen. Binnenkort start ik ook met een klein groepje in een Albert Heijn talentklas. Ik ben benieuwd wat dat gaat brengen. Kom maar op met die nieuwe ervaringen!” 

Heb je nog niet de baan gevonden die je zoekt?

Bekijk ons overzicht van alle vacatures en gebruik de zoek- en filtermogelijkheden om snel jouw vacature te vinden.