Ik bleek een techneut in hart en nieren.

Sukhuma Wattanasiriwech

Daarom werk ik bij Albert Heijn

Je hoeft niet per se net afgestudeerd te zijn om Albert Heijns Tech Talent Track te doen. Kijk maar naar Sukhuma. Ze zegde haar baan bij een startup op om met de track te beginnen. Dat leek haar namelijk veel cooler. 

“Mijn eigen ontwikkeling is heel belangrijk voor me, en ik had mijn doorgroeimogelijkheden bij de startup waar ik toen anderhalf jaar werkte maximaal benut. Ik wilde wel eens zien hoe tech werkt bij een groot, internationaal bedrijf.” 

Programmeren komt neer op logisch nadenken en codeerprincipes toepassen 

Na een leuk en behoorlijk uitdagend sollicitatieproces - met een game-based assessment, een case en verschillende interviews - begon Sukhuma in februari 2023 aan haar avontuur bij Albert Heijn. “De case was erg leuk om te doen. We moesten een werkend product opleveren, gebouwd in Kotlin. Ik had nog nooit met Kotlin gewerkt, maar uiteindelijk komt programmeren neer op logisch nadenken en de codeerprincipes toepassen. Dat doe ik ook in mijn team, waar ik nu werk met React en Python.” 

Mijn techneutenkant verder verkennen 

De logica achter softwareontwikkeling is precies wat Sukhuma trok toen ze besloot om computer science te gaan studeren. “Ik was begonnen aan een studie economie, maar kwam er al snel achter dat IT veel meer in mijn straatje ligt. Ik bleek een techneut in hart en nieren! De Tech Talent Track geeft me de kans om die kant van mezelf verder te verkennen. Ik heb gesolliciteerd voor backend development, maar in mijn huidige team doe ik ook flink wat frontend werk.” 

Haar team maakt deel uit van de supply chain tech afdeling die werkt aan het retailplatform van Ahold. “We werken aan een applicatie die KPI’s van leveranciers bijhoudt: leveren ze op tijd, komen ze de afspraken na en hoe goed presteren ze? Op dit moment is mijn belangrijkste taak het oppakken van onderwerpen uit de backlog. Dat zijn meestal kleinere issues die misschien niet mega urgent zijn, maar wel essentieel voor het perfect functioneren van de app.” 

Veel ruimte voor mijn eigen ontwikkeling 

“Ik had al een paar jaar werkervaring toen ik begon aan de Tech Talent track, maar ik leer hier nog elke dag veel. On the job - geholpen door de feedback van mijn ervaren collega's - en via e-learning modules die speciaal zijn ontworpen om onze technische skills te trainen. Er is veel ruimte voor mijn eigen ontwikkeling, zodat ik op termijn een top-engineer kan worden.” 

Gemixte groep, verschillende visies 

“Wat de Tech Talent Track nog cooler maakt, is het contact met de andere deelnemers. We werken niet dagelijks close samen omdat we allemaal druk zijn in onze eigen teams, maar we zien elkaar wel tijdens de groepsbijeenkomsten waar we onze soft skills trainen. Discussies zijn extra interessant omdat we een gemixte groep zijn met verschillende achtergronden en dus verschillende visies op dingen. En het feit dat we allemaal ongeveer even oud zijn en in dezelfde levensfase zitten, maakt het makkelijk om vrienden te worden.” 

Sukhuma: 

  • Behaalde haar bachelor Informatica en Wiskunde aan University College Roosevelt in Middelburg 
  • Studeerde in 2021 af en ging werken als software developer bij een startup in Amsterdam 
  • Wil in haar vrije tijd minder tijd achter een scherm zitten maar juist lezen, Amsterdam verkennen en afspreken met vrienden.  

Lees de verhalen van andere Tech Talents: Yuan en Juup

Heb je nog niet de baan gevonden die je zoekt?

Bekijk ons overzicht van alle vacatures en gebruik de zoek- en filtermogelijkheden om snel jouw vacature te vinden.