Stages op het hoofdkantoor

Denk je aan Albert Heijn dan denk je waarschijnlijk aan onze supermarkten. Misschien denk je zelfs terug aan je eerste bijbaantje! Maar wist je ook dat Albert Heijn onderdeel is van een groot internationaal bedrijf genaamd Ahold Delhaize? Ahold Delhaize is een van de grootste food-retailers van de wereld en is toonaangevend in zowel supermarkten als in E-commerce. Er werken bij ons zo’n 370.000 mensen in 11 verschillende landen wereldwijd. Wij bedienen wekelijks maar liefst 50 miljoen mensen en we inspireren onze klanten met 21 sterke lokale merken. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaandam werken wij iedere dag om het leven van onze klanten een beetje beter en makkelijker te maken. Wil jij ook impact maken op Nederland en je resultaten terugzien in onze winkels?

Schrijf je dan in voor een digitale Matching Day en Meet your Match. Staat jouw vakgebied er niet tussen? Ga dan naar ons vacatureoverzicht. Je kunt je nu aanmelden voor stages per februari 2023.

Een stage bij Albert Heijn of één van onze andere merken betekent:

 • Een stageplek binnen Albert HeijnEtosGall&Gall of Ahold Delhaize zelf met veel verantwoordelijkheden en ruimte voor eigen initiatief, waarbij je impact maakt op onze klanten. Bij ons mag je écht gave dingen doen!;
 • Stagevergoeding van €450 – €500 per periode en reiskostencompensatie afhankelijk van jouw reisafstand (ongeacht bezit van studentenreisproduct);
 • Een leerzame periode door intensieve begeleiding en de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden binnen onze koffiecultuur;
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan uitjes georganiseerd door Young Ahold Delhaize en onze evenementencommissie.

Dit breng je mee

 • Meewerkstages in verschillende vakgebieden voor HBO- en WO- studenten;
 • 4-5 dagen per week (ruimte om een opdracht te schrijven in combinatie met 4 dagen mee werken is in overleg);
 • Stagevergoeding van €450 – €500 per periode en reiskostencompensatie afhankelijk van jouw reisafstand (ongeacht bezit van studentenreisproduct);
 • Stages van 5/6 maanden met start data in september en februari (ook andere instroommomenten zijn bespreekbaar);
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan borrels en uitjes georganiseerd door Young Ahold Delhaize en het Stagebureau.

Jij bent

 • Je bent nieuwsgierig naar de wereld van retail en Ahold Delhaize in het bijzonder. Je houdt van aanpakken en neemt graag initiatief. Daarnaast kan je goed zelfstandig werken en:
 • Je bent op zoek naar een hbo- of wo-meewerkstage (ruimte om een opdracht te schrijven in combinatie met 4 dagen mee werken is in overleg) van 5 à 6 maanden en je staat ingeschreven gedurende je stageperiode;
 • Je hebt affiniteit met retail, winkelervaring is een pré;
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;

wij helpen je graag met je sollicitatie

Meer weten over de sollicitatieprocedure en Matching Day? Of heb jij een vraag omtrent stages? Wees gerust, wij hebben het helemaal voor je uitgestippeld. Of neem contact op met onze Talent Acquisition Partners, via

Bekijk ook de sollicitatieprocedure en FAQ.

Ieder half jaar bieden wij binnen Albert Heijn een ruime keuze aan stages in verschillende richtingen en op diverse afdelingen. Hieronder vind je een aantal stagerichtingen waarin je als stagiair(e) aan de slag kunt gaan. Staat jouw richting er niet tussen, stuur dan een mail of meld je aan voor een Matchingday en kies voor overig!

Merchandising & Sourcing (commercie)  |  Marketing, Format & Communicatie  |  E-commerce & Data Science  |  IT  |  HR  |  Finance

Merchandising & Sourcing (commercie)

Het runnen van je eigen winkel binnen de winkel van Albert Heijn, zo kun je onze afdeling het beste beschrijven. De afdeling Merchandising & Sourcing is namelijk opgedeeld in verschillende categorieën. Voorbeelden hiervan zijn: Ontbijtgranen, Baby & Dier of de Bakkerij. Hierbij houdt elke categorie zich bezig met het behalen van één doel: een goede prijs voor het juiste product, tegen de juiste voorwaarden. Omdat we bezig zijn met alles wat betrekking heeft tot de in- en verkoop van onze producten heb je veel impact op het dagelijks leven van onze klanten. Wil jij ook je resultaten terugzien in de winkel? Kom dan stage lopen bij:

 • Category Management; je houdt je bezig met commerciële targets, productontwikkeling, promoties en productkwaliteit.
 • Presentatie Management; waar jij je bezighoudt met schappenplannen; de juiste indeling en ruimte voor het juiste product!
 • Prijs Management; waar je verantwoordelijk bent voor de verkoopprijzen in onze winkels. Middels big-data analyses breng je klantgedrag in kaart en bepalen we de optimale prijs!
 • Product Data; waar jij ervoor zorgt dat alle informatie die onze producten beschrijven correct worden binnengehaald, opgeslagen, verrijkt en gedeeld!
 • Sourcing; je houdt je bezig met de inkoop van producten en gaat mee naar onderhandelingen met leveranciers.

Marketing, Format & Communicatie

Het informeren, motiveren, inspireren en vermaken van klanten én medewerkers. Dat zijn de vier doelen die de afdeling Marketing & Format heeft. Met deze doelen leveren wij een bijdrage aan de visie van Albert Heijn: het meest geliefde bedrijf van en voor Nederland. Hoe wij dit doen? We ontwikkelen o.a. vernieuwende marketingcampagnes en voeren innovaties door in het winkelbeeld. Daarbij houden wij ons bij Marketing & Format bezig met de inrichting van onze winkels, reputatiemanagement, events en social media. Wil jij onderdeel uitmaken van één van onze creatieve teams? Kom dan stage lopen bij:

 • Creative Marketing; waar je mee werkt aan verschillende campagnes voor zowel de spaaracties in de winkel, de ontwikkeling van campagne middelen zoals tv of radio en andere content!
 • Own Brand & Brand Strategy; hier ga je aan de slag met de positionering en ontwikkeling van onze eigen merken zoals onze Perla koffie of Delicata chocolade.
 • Format; waar ze zich bezighouden met de winkelinrichting en innovaties in het winkelbeeld.
 • Broadcasting; hier houd je je bezig met de inkoop en mediaplanning van o.a. commercials op tv of online promoties.
 • Communicatie; hier ga je meedraaien in het team dat verantwoordelijk is voor in- & externe communicatie, content management, eventmanagement en social media activiteiten!

E-commerce & Data Science

Online shopping; de nieuwe manier van boodschappen doen waarbij de afdeling Albert Heijn Online inspeelt op de behoefte van de klant. Op elk moment van de dag, zeven dagen per week, met keuze uit ruim 20.000 producten bestellen klanten hun boodschappen via ah.nl en de Appie app. De afdeling Online wilt het leven van onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken, vandaar dat wij continu bezig zijn met ontwikkeling. Wil jij eraan meewerken om onze online webshop steeds een beetje beter te maken? Kom dan stage lopen bij:

 • E-commerce; waar jij je bezighoudt met het online assortiment, samenwerkingen met leveranciers en on-site search & browse.
 • Online Marketing; hier zorg je o.a. voor een goede doorvertaling van onze campagnes naar de website!
 • Nieuwe manieren van werken promoten en implementeren binnen de organisatie, denk bijvoorbeeld aan scrum.
 • Data-analyse; ontwerp en analyseer! Met behulp van big data weet jij precies wat onze klanten willen en hoe wij de webshop iedere dag beter kunnen maken.

IT

Informatie- en andere technologie is tegenwoordig steeds belangrijker voor het garanderen van de allerbeste kwaliteit in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Iedere dag zorgen wij samen voor de nieuwste ontwikkeling en verbetering van de digitale functionaliteiten om onszelf én het dagelijks leven van onze klanten te verbeteren. Onze digitale formats bieden klanten uitgebreide hulp bij het onthouden en kiezen van de boodschappen. Thuis, onderweg en in de winkel. De afdeling IT van Albert Heijn speelt hierin een cruciale rol, om te zorgen dat de organisatie klaar is voor nu en voor de toekomst. Heb jij affiniteit en interesse in innovatie? Kom dan stage lopen bij:

 • Software Development; het testen, ontwikkelen en live zetten van innovaties in de AH.nl omgeving.
 • Innovatie & Business Development; denk mee over innovatieve concepten en services op basis van de nieuwste technologieën.

HR

Binnen de afdeling Human Resources kun je veel verschillende kanten op. Ondanks dat hebben we allemaal dezelfde visie: wij zijn er namelijk van overtuigd dat medewerkers het verschil maken. Daarom focussen wij ons op het aantrekken, behouden en ontwikkelen van medewerkers die stuk voor stuk op hun manier zorgen voor het succes van de organisatie. Dit doen wij door het aanbieden van een professionele werkomgeving, met excellente HR-processen en -producten waarin medewerkers kunnen groeien. Heb jij een passie voor mensen? Kom dan stage lopen bij:

 • HR-expertise; hier werk je mee in een team van specialisten op het gebied van organisatieontwikkeling; talent management, learning, management development, of employer branding.
 • Business Services HR; hier werk je mee aan het leveren van hoge kwaliteit HR-dienstverlening aan de business, denk je mee over het verbeteren van HR-processen of werk je mee aan HR-projecten.
 • Career Center; speel een rol in hét recruitment team van Ahold Delhaize!

Benieuwd naar hoe het is om stage te lopen bij HR? Lees hier de blog van Merve.

Finance

Voor een sterke en concurrerende positie is goed inzicht in de actuele financiële status nodig. Weten wat de markt doet, wat acties opleveren en waar we winst behalen, de afdeling Finance overziet alles. Zo hebben wij financiële specialisten zitten bij Business Control; waar de focus ligt op het behalen van de businessresultaten, bij Financial Reporting; waar we het overzicht nooit verliezen en bij Risk & Compliance; waar er wordt gezorgd dat we voldoen aan alle regelgeving met betrekking tot risico’s en beheersmaatregelen. Ben jij analytisch en niet bang voor grote getallen? Kom dan stage lopen bij:

 • Business services Finance; zij zijn verantwoordelijk voor het leveren van hoogwaardige dienstverlening op het gebied van accounting, reporting en assurance services. Daarnaast verbeteren en implementeren zij financiële processen.
 • Business Control; hier werk je direct samen met de business. Je houdt je o.a. bezig met het maken van analyses en business cases.

Een stage bij Albert Heijn

Ieder half jaar hebben wij een groot aanbod aan stageplaatsen binnen verschillende vakgebieden en banners: Albert Heijn, Etos, Gall&Gall, Ahold Delhaize. Solliciteren voor een van onze stageplaatsen kan op twee manieren:

 • Door je aan te melden voor een Matching Day
 • Door direct ons vacature overzicht te bekijken

Procedure Matching Day

Bij Albert Heijn helpen we je graag aan een stage die echt bij jou past. Daarom organiseren wij voor verschillende vakgebieden een Matching Day! Op deze dag nodigen we je uit op kantoor om jouw ideale stage te vinden; je leert onze organisatie kennen en krijg je de kans om met verschillende managers binnen de door jou gekozen stagerichting in gesprek te gaan. Op een leuke en informele manier kom je er achter wat je als stagiaire kan doen en met wie je kan komen te werken. Is er aan het eind van de middag een wederzijdse klik? Dan ga je waarschijnlijk naar huis met een stage op zak!

Dit jaar organiseren we Matching Days op de onderstaande data:

 • 13 oktober - Commercie
 • 20 oktober - Marketing & Communicatie
 • 17 oktober - Commercie
 • 3 november - Marketing & Communicatie
 • 8 november - Finance
 • 10 november – Visual Design
 • 17 november - Commercie
 • 24 november - Marketing & Communicatie
 • 1 december - Commercie

Aanmelden voor onze Matching Days kan via onze evenementenpagina: registreren

Direct solliciteren op één van onze stage vacatures?

Niet voor alle stagevacatures organiseren wij een Matching Day. Mocht jouw vakgebied er dus niet tussen staan of ben jij op zoek naar een ander soort stage, bekijk dan ons vacature aanbod. Je kunt hier direct solliciteren voor de vacature van jouw voorkeur. Er komen regelmatig nieuwe stage vacatures online dus houd onze website goed in de gaten. Mocht je nog vragen hebben, stuur ons dan gerust een e-mail.

Traineeship dag

Trainee