Hét Retail Management Traineeship

In het voorjaar van 2023 is het weer mogelijk om je aan te melden voor het Retail Management Traineeship van Albert Heijn. Heb je in de tussentijd vragen? Mail dan naar traineeship@ah.nl of schrijf je in voor onze mailinglijst via de oranje Houd mij op de Hoogte knop.

Het Retail Management Traineeship van Albert Heijn

Kan jij niet wachten om vanaf dag één bij te dragen aan het dagelijks leven van miljoenen Nederlanders en als ambitieus, ondernemend talent je carrière bij ons te starten?

In het vernieuwde Retail Management Traineeship van Albert Heijn kan jij jezelf ontwikkelen in meerdere disciplines om zo een allround leider te worden met echte vakkennis en ervaring. Je volgt een gericht leertraject om uit te groeien tot een senior leider en innovator binnen Food & Tech in één van de meest uitdagende traineeships van Nederland. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

Wie zijn wij?

Wij zijn Albert Heijn, en al ruim 135 jaar toonaangevend als het gaat om lekker eten en drinken. We vullen iedere dag meer dan zes miljoen borden en zijn met 1.100 winkels letterlijk onderdeel van het straatbeeld. We zijn er altijd en overal voor onze klanten: om de hoek, onderweg en online. We helpen onze klanten het maximale uit hun dagelijkse leven te halen en geloven dat eten een doorslaggevende rol speelt bij alles wat je doet om lekker in je vel te zitten. Zo wordt ‘gewoon eten’ dus ‘beter eten’. En dat maken we voor iedereen makkelijk, betaalbaar en vooral heel lekker. We staan midden in de samenleving. Niet alleen voor onze klanten, maar ook als werkgever: we werken met ruim 100.000 gemotiveerde collega’s in de winkels in Nederland en Vlaanderen, bij e-Commerce en Logistiek en bij Albert Heijn to go. Albert Heijn is onderdeel van Ahold Delhaize, welke actief is in 10 landen met meer dan 20 retailmerken.

Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen. Dat is onze missie. We geloven dat eten en drinken een essentiële rol speelt in het oplossen van grote uitdagingen in de maatschappij: het levert een bijdrage aan een gezonde levensstijl, het verbindt mensen met elkaar en draagt bij aan een beter klimaat en daarmee een duurzame samenleving. We zijn er dan ook trots op om voor de vijfde maal op rij door consumenten uitgeroepen te zijn tot meest duurzame supermarktketen van Nederland. 

Innovatie, daadkracht en leiderschap: dat is waar wij bij Albert Heijn voor staan. Waar de voorkeuren van klanten veranderen en daarmee ook hun gedrag, ligt voor ons de uitdaging om met hen mee te groeien. Want wat er vandaag gebeurt bij de boer op het land, heeft morgen al impact op onze klant. Deze uitdaging kom je meteen tegen in het Retail Management Traineeship van Albert Heijn en daarmee is het de uitgelezen kans voor ambitieus en ondernemend talent om direct impact te maken.

Zo, genoeg over ons. Laten we het hebben over jou en het traineeship!

Albert Heijn Retail Management Traineeship: geen dag hetzelfde

In het kort: het Retail Management Traineeship van Albert Heijn is een driejarig programma dat speciaal is ontwikkeld om onze talenten op te leiden tot de leiders van de toekomst van omnichannel retail. Het traineeship is toegespitst op het maken van impact op het dagelijks leven van onze klanten, waarbij er veel ruimte is voor persoonlijke groei. Hierin krijg je meer dan uitstekende begeleiding in de vorm van trainingen en uitdagende jobs, die samen de basis zijn van jouw veelbelovende carrière. Hierbij word je drie jaar lang gecoacht door je eigen interne mentor en volg je een trainingsprogramma met je collega-trainees.

Tijdens het traineeship leer je vooral on the job, om zo optimaal vakinhoudelijke kennis en ervaring op te doen. Je krijgt de mogelijkheid om te werken op en leiding te geven aan diverse afdelingen binnen de core business van Albert Heijn. Dat kan ook binnen Etos of Gall&Gall zijn. Je houd je hierbij bezig met uiteenlopende werkzaamheden: van samenwerken met onze telers tot het bedenken van onze nieuwste marketingcampagne en van het optimaliseren van onze supply chain tot het innoveren van de Albert Heijn app. Daarnaast leid je in het tweede jaar je eigen winkelteam, om zo jouw leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen zoals dat nergens anders kan.
Kortom: lekker afwisselend, dus!

Het traineeship: wat ga je doen?

Jaar 1 – Hoofdkantoor: leren werken en jouw netwerk opbouwen

Het eerste jaar staat volledig in het teken van retail ontdekken, jouw netwerk opbouwen en de klant leren kennen. Je krijgt hierin twee functies met elk een duur van 6 maanden, zo krijg je vanaf dag één veel verantwoordelijkheid. Samen met professionals uit je vakgebied denk je na over kansen en oplossingen voor Albert Heijn. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van het gebruik van plastic, het meewerken aan de kerstcampagne, het bedenken van de nieuwste features in onze Albert Heijn-app of het samenstellen van onze nieuwste verspakketten met onze leveranciers.
Je wordt elke dag uitgedaagd om kritisch te zijn, jezelf te ontwikkelen en steeds een stapje extra te zetten. De trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en de individuele begeleiding die je krijgt helpen je hierbij.

Jaar 2 – De vloer op en impact maken

In het tweede jaar leer je de operatie echt kennen op de werkvloer, waarbij de ontwikkeling van jouw leiderschapskwaliteiten centraal staat. Als Manager in de Albert Heijn-winkel, Teamlead Operations in ons Home Shop Center of als Shiftleider in het distributiecentrum ga je leidinggeven in een omgeving met minimaal 150 tot 250 medewerkers en ben je medeverantwoordelijk voor een miljoenenomzet. Als onderdeel van het managementteam zorg je ervoor dat alles optimaal draait. Alles wat je leert tijdens de trainingen kan je meteen in de praktijk brengen. Hierdoor leer je coachen, motiveren, feedback geven en ontvangen en communiceren op alle niveaus. Je bouwt je leidinggevende ervaring uit waar je de rest van je carrière profijt van hebt.

Jaar 3 – Hoofdkantoor: next level verantwoordelijkheden

In het derde jaar neem je al je kennis, ideeën en skills weer mee terug naar het hoofdkantoor. Je weet inmiddels veel beter hoe de operatie in elkaar zit, wat wel en niet werkt in de praktijk en misschien nog wel belangrijker: waar je zelf energie van krijgt. Nu is het tijd om je te verdiepen in het vakgebied en functionele expertise te ontwikkelen. Daarom begin je in een functie die bijdraagt aan jouw leerdoelen. Denk hierbij aan een functie binnen uiteenlopende afdelingen zoals category management, sourcing, data & analytics, e-Commerce, supply chain management, winkel support, concept management, marketing & communicatie of Digitaal & Klant.
In deze nieuwe functie weet je inmiddels hoe je mensen mee moet krijgen en werk je een stuk zelfstandiger dan in het eerste jaar. Je hebt dit laatste jaar dan ook één functie, waarin je eindverantwoordelijk bent voor het resultaat.

Wat breng jij mee?

Laten we het hebben over jou en wat wij in jou zoeken. Een succesvolle leider bij Albert Heijn is nuchter, ondernemend en nieuwsgierig, maar vooral altijd en overal zichzelf. Je hebt waardering voor de ander en gaat op zoek naar verschillende perspectieven. Bovendien durf je dingen anders te doen, een derde weg te vinden.
Je wilt uitgroeien tot een expert en hebt de drive om de beste te zijn in je vak. Je houdt van open communicatie en durft je uit te spreken, omdat je weet dat we daar uiteindelijk samen beter van worden. Je hebt bovendien een positieve mindset en bent resultaatgericht.
De veranderingen die jij vandaag doorvoert, wil je morgen op die zes miljoen bordjes van onze klanten zien. En als je heel eerlijk bent, het liefst vanavond al. Dat is waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Je hebt (bijna) een wo-masteropleiding afgerond en bent analytisch sterk. Bovendien deins je niet terug voor een flinke portie data en draag je liever verantwoordelijkheid dan een stropdas.
Je houdt er namelijk van om je mouwen op te stropen, want je handen mogen vies worden. Of het nu om de nieuwe kerstcampagne, je winkelteam motiveren of de lancering van een nieuw product gaat, jij pakt uitdagingen met beide handen aan. Je weet van aanpakken én van wanten, want je bent communicatief sterk en je hebt lef. Jij durft bovendien fouten te maken, want je beseft dat leren altijd gepaard gaat met vallen én opstaan.

Je hebt niet meer dan twee jaar fulltime werkervaring, maar hebt tijdens je studie zeker niet stil gezeten. Ook ben je gewend om out of the box te denken en kan je niet wachten om jouw ideeën bij Albert Heijn te mogen uitvoeren. Als je eenmaal begonnen bent, heb je in no time een enorm netwerk opgebouwd en weet je precies hoe je je collega’s mee moet krijgen. Je werkt graag samen met anderen en neemt van nature de leiding, wat uitstekend van pas komt tijdens dit traineeship.

Wat bieden wij?

Wij investeren met veel plezier in jouw persoonlijke ontwikkeling. In samenwerking met een erkend trainingsbureau bieden we jou een divers en uitdagend programma met trainingen, masterclasses, persoonlijke coaching en een mentor. Dit traineeship bevat dan ook alles voor een vliegende start van jouw carrière. Bovendien krijg jij van ons:

  • Een marktconform salaris (van ruim € 3.300,- bruto per maand)

  • 25 vakantiedagen en nog eens 20 vrij te besteden ADV-dagen (work hard, maar vooral ook play hard: voor persoonlijke groei is ook voldoende rust nodig!)
  • Een gouden Bonuskaart
  • Een winstuitkering
  • 4 zéér uitdagende banen in 3 jaar
  • Alle ruimte om te vallen en meer dan genoeg handvatten om daarna weer goed op te staan
  • De leukste collega’s binnen verschillende vakgebieden
  • De kans om je stempel te drukken op dé Food & Tech retailer van Nederland
  • Werk met dagelijks impact op beter eten voor miljoenen Nederlanders

 

 

Verhalen van trainees

Bekijk de werkplek van de trainees en hoor hun ervaringsverhaal. Lees hier enkele trainee blogs.

 

Ondernemen en innoveren. Sandra Polomski ontdekt tijdens haar traineeship bij Albert Heijn dat ze voor beide veel ruimte krijgt tijdens haar werkzaamheden.

Tijdens Sandra Polomski’s (1992) master Business Administration presenteerde Albert Heijn zich als werkgever op een event in Carré. Het verhaal dat werd verteld ging over innovatie, met als voorbeeld de uitrol van AH to go’s naar tankstations. Sandra werd erdoor gegrepen en vond het zo motiverend dat ze ter plekke besloot ooit voor AH te willen werken. Sneller dan verwacht resulteerde het in haar sollicitatie voor het traineeship. En met succes.
Lees meer over Sandra Polomski

 

Het traineeship van Albert Heijn is volgens Marco de Vreugd dé manier om de organisatie en je eigen talenten te ontdekken. Met alle ruimte en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Marco de Vreugd (1994) begon zijn carrière bij Albert Heijn als vakkenvuller, om er na zijn studie Economie & Bedrijfseconomie terug te keren voor het 3-jarige traineeship. Hij is geboren en getogen in Katwijk en leerde daar in de supermarkt, naar eigen zeggen, om te gaan met klanten en collega’s. Iets wat Marco als heel leuk en leerzaam heeft ervaren. FMCG en retail vond hij altijd al een gave sector en met zijn master Marketing op zak ging hij op zoek naar een vervolg. Na een stage bij AH E-commerce concludeerde hij dat solliciteren naar het traineeship de volgende stap moest zijn.
Lees meer over Marco de Vreugd

De sollicitatieprocedure

Passen wij bij jou en pas jij bij ons? Kom er op een snelle en interactieve manier achter of het Retail Management Traineeship van Albert Heijn bij jou past. Wij zullen kijken of je voldoet aan de eerste set eisen.

Let op: zorg dat je jouw cv bij de hand hebt en alvast hebt nagedacht over jouw motivatie.
Online solliciteren is in het voorjaar van 2023 weer mogelijk
Heb jij het in je om onze volgende trainee te worden? Door het maken van een cognitie- en persoonlijkheidstest leren we jouw potentie kennen. Hierbij zijn wij op zoek naar de beste match met onze organisatie.

Tip: zorg ervoor dat je goed oefent!
Nu gaan we elkaar echt zien. In het gesprek van ruim een uur zullen we ingaan op jouw talenten en persoonlijkheid. Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar jouw motivatie.
Je zal ook genoeg ruimte krijgen al jouw vragen te stellen.

Dit is hét moment om alles uit de kast te halen. Samen met andere kandidaten werk je die dag aan groeps- en individuele opdrachten. De precieze invulling voor die dag houden we nog even geheim.

Aan het eind van de dag maken wij een beslissing over wie we aan willen nemen als trainee.

Solliciteren voor Hét Retail Management Traineeship is weer mogelijk in het voorjaar van 2023. Wil je tot die tijd op de hoogte gehouden worden of heb je vragen? Klik dan op de houd mij op de hoogte button en vul het formulier in, of neem contact op met onze recruiter.