Hét Retail Management Traineeship

Op dit moment is de vacature voor Hét Retail Management gesloten. Je kunt in het najaar van 2021 weer solliciteren voor de groep Trainees die zal starten in 2022. Geen deadlines missen? Laat dan je gegevens achter via de onderstaande link:

>> Houd mij op de hoogte >>

 

Waarom Hét Retail Management Traineeship?

 • Drie jaar lang jouw ontwikkeling centraal
 • Werken binnen meerdere vakgebieden en banners van Ahold Delhaize
 • Leiding geven aan maar liefst 150 – 250 medewerkers
 • Impact hebben op het leven van miljoenen Nederlanders
 • De toekomst van Retail bepalen
 • Uitstekende secondaire arbeidsvoorwaarden en een volwaardig salaris

Inhoud traineeship | Jij bentWij biedenWij zijn 

Inhoud van het traineeship:

Leading Retail is voorop lopen door te denken, te durven én te doen

Het Retail Management Traineeship is een driejarig programma speciaal ontwikkeld voor onze leiders van de toekomst. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat dan ook centraal. De goede begeleiding, trainingen en uitdagende projecten vormen de basis voor een veelbelovende carrière op ons hoofdkantoor. Gedurende deze drie jaar doe je zowel operationele als vakinhoudelijke kennis en ervaring op. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om te werken voor verschillende banners (Albert Heijn, Gall & Gall, Etos en de Europese of Global Support Office van Ahold Delhaize) afdelingen binnen o.a. de volgende vakgebieden: 

 • Finance
 • HR
 • IT
 • Marketing/ Digital Marketing
 • Supply Chain
 • Merchandising & Sourcing (Commercie)
 • Store Support

Het programma in een notendop

Jaar 1 – Hoofdkantoor: Jezelf en de organisatie ontdekken

Waar ben ik goed in, wat zijn mijn drijfveren en hoe werkt de organisatie precies? Dat zijn vragen waar je in het eerste jaar een antwoord op zal vinden. In jouw eerste functie, die door ons is aangewezen, ben je meteen onderdeel van een team en krijg je vanaf dag één veel verantwoordelijkheid. Samen met professionals uit je vakgebied denk je na over kansen en oplossingen voor ons bedrijf. Voortdurend word je uitgedaagd om kritisch te zijn, jezelf te ontwikkelen en steeds een stap extra te zetten. De trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en de intensieve begeleiding die je krijgt gaan je hierbij helpen. 

Jaar 2 – De winkel: Als Assistent Supermarktmanager aan de slag!

Dit jaar ga je de operatie (Supermarkt/ Distributiecentrum/ Online) leren kennen, maar bovenal staat de ontwikkeling van jouw leiderschapskwaliteiten centraal. Je gaat leidinggeven aan minimaal 150 tot 250 medewerkers en bent bovendien medeverantwoordelijk voor een miljoenenomzet. Als onderdeel van het managementteam zorg je ervoor dat alles optimaal draait. Alles wat je leert tijdens de trainingen kan je meteen in de praktijk gaan testen! Door te doen leer je managen, coachen, motiveren, feedback geven en ontvangen en communiceren op alle niveaus. Dit jaar is een ervaring waar je de rest van je carrière profijt van hebt. .

Jaar 3 – Hoofdkantoor: Next level

In het derde jaar neem je al je kennis, ideeën en skills mee terug naar het hoofdkantoor. Ineens weet je veel beter hoe de operatie in elkaar zit, wat wel en niet werkt in de praktijk en misschien nog wel belangrijker waar je wel en geen energie van krijgt. Samen met de trainee coördinator heb jij een nieuwe functie gevonden die bijdraagt aan jouw leerdoelen. Hierbij kies je ervoor om je verder in een vakgebied te gaan verdiepen of dat je jouw kennis en ervaring gaat verbreden binnen een ander vakgebied. In jouw nieuwe functie weet je goed hoe je mensen mee moet krijgen en werk je een stuk zelfstandiger dan in het eerste jaar. 

Jij bent:

Een toekomstig leider van Ahold Delhaize. Je herkent jezelf in onze leiderschapscompetenties: leidinggeven, ondernemend en commercieel denken, netwerken, klantgerichtheid, samenwerken, innoveren en beïnvloeden.

Je hebt (bijna) een WO Master opleiding afgerond en daardoor uitstekende analytische vaardigheden. Je hebt niet meer dan 2 jaar fulltime werkervaring maar hebt tijdens je studie zeker niet stil gezeten. Daarnaast durf je out of the box te denken en kan je niet wachten om jouw ideeën bij Albert Heijn of een van de andere Nederlandse merken van Ahold Delhaize te mogen uitvoeren. Als je eenmaal binnen bent heb je in no time een enorm netwerk opgebouwd en weet je precies hoe je je collega’s mee moet krijgen. Je werkt graag samen met anderen en neemt van nature de leiding, wat goed van pas komt wanneer je voor een jaar Assistent Manager wordt.  

Wij bieden:

Bij Ahold Delhaize investeren we graag in jouw persoonlijke ontwikkeling. In samenwerking met trainingsbureau Boertien Vergouwen Overduin bieden we jou een uitdagend programma bestaande uit trainingen, persoonlijke coaching en master classes. Dit Traineeship bevat dan ook alle ingrediënten voor een vliegende start van jouw carrière.

Verder bieden wij:

 • Een start salaris van ruim € 3.300,- bruto per maand
 • 25 vakantiedagen en nog eens 20 dagen ADV die je vrij kunt besteden (45 dus)
 • Korting op je boodschappen en bonussen in de vorm van winstuitkering
 • 3 uitdagende banen in 3 jaar, die niet alleen zorgen voor enorme persoonlijke groei maar die ook de kans bieden om te ontdekken waar je écht goed in bent.
 • Leren van en met leuke collega’s binnen verschillende vakgebieden of banners
 • De kans om je stempel te drukken op dé toonaangevende retailer van Nederland
 • Werk met impact op een beter leven voor iedereen

Wij zijn:

Werken als Retail Management Trainee doe je onder de vlag van Ahold Delhaize, één van de grootste internationale retailers, leider in supermarkten en e-commerce. We hebben met ons bedrijf grote impact op het leven van alledag. Bij Ahold Delhaize werken 370.000 medewerkers wereldwijd voor meer dan 50 miljoen klanten per week. Door het samen elke dag beter te doen en te innoveren, versterken we onze voortrekkersrol. Zo bouwen we aan vertrouwde lokale merken. Sterke merken waar je veel kennis, ervaring en slagkracht vindt. Vanaf ons hoofdkantoor in Zaandam werken we met ruim 2.000 collega’s voor o.a. onze Nederlandse merken zoals Albert Heijn, Gall&Gall en Etos maar ook vind je hier onze Europese en Global support offices. 

Verhalen van trainees

Bekijk de werkplek van de trainees en hoor hun ervaringsverhaal. Lees hier enkele trainee blogs.

Procedure

Voorbereiding

Voordat je met de TalentPitch van start gaat, is het goed om de volgende dingen te weten:

 • De duur van gehele TalentPitch is ongeveer 2 uur (zonder Videopitch en cv).
 • Je kunt tussen de onderdelen door pauzeren en op elk gewenst moment verder gaan, maar je kunt middenin een onderdeel niet stoppen. Het is belangrijk dat je geluid op jouw computer hebt, zodat je de video's goed kunt afspelen.
 • Begin op tijd met de TalentPitch, zodat je geen stress hebt voor het afronden van je gehele sollicitatie.
 • Zoek een rustige plek zodat je alle onderdelen geconcentreerd kan maken. Het goed afronden van deze TalentPitch is cruciaal voor een eventuele volgende stap in het selectieproces.
 • Na het uploaden van jouw cv, Videopitch is je sollicitatie compleet
 • Voor het opnemen van de VideoPitch heb je een goedwerkende webcam nodig.

Een paar sollicitatietips

Events

Vakgebieden

Als trainee krijg je de kans om te ontdekken waar je kracht ligt en wat je écht leuk vindt! Je gaat in je eerste en derde jaar aan de slag binnen een van de vakgebieden bij ons op het hoofdkantoor. Je krijgt daarbij de mogelijkheid om meerdere brands te leren kennen: Etos, Gall&Gall,Albert Heijn, Albert Heijn online of Ahold Delhaize GSO (Global Support Office). Hieronder vind je meer informatie over waar je als trainee kan komen te werken. Maar we hebben nog veel meer, de mogelijkheden zijn oneindig!

Finance  |  IT  |  HR  |  Marketing  |  Merchandising & Sourcing  |  Real Estate & Construction

Finance

Finance hebben we bij Albert Heijn in alle soorten en maten. Van Business Control; waarbij de focus ligt op het ondersteunen van de business en het sturen van de resultaten, tot Financial Reporting op landelijk of internationaal niveau. Je vindt onze financials terug in alle lagen van de organisatie, bij verschillende banners (zoals AH online en Albert Heijn) en op diverse afdelingen. Door de dynamische markt is morgen weer anders dan vandaag. Kennis van de business is heel belangrijk want als Financial bij Albert Heijn heb jij direct impact op de strategie. Daarom word je aangemoedigd om de organisatie breed te leren kennen. Als trainee werk je vanaf dag één mee in een team. Daarnaast krijg je leuke uitdagende projecten waar je mee aan de slag kunt. Door de korte lijnen en platte structuur kun jij echt het verschil maken. Projecten waar onze trainees aan hebben gewerkt:

 • Ontwikkeling scorecard voor alle (wereldwijd) online brands met als doel een betere samenwerking.
 • Financieel adviseur bij de lancering van één van onze diensten bij de brands in het buitenland.
 • Wekelijkse financiële rapportage ontwikkelen om de performance van onze online onderdelen en winkels gezamenlijk te kunnen analyseren.
 • Een model ontwikkelen om de synergievoordelen te achterhalen uit de fusie tussen Ahold en Delhaize.
 • Meedenken over een nieuwe manier van winstuitkering voor alle medewerkers.

Finance: Lees hier de blog van Trainee Leonie

IT

Bij IT werken we aan het boodschappen doen van de toekomst. Samen zorgen we voor de nieuwste ontwikkeling en verbetering van de digitale functionaliteiten om onszelf én het dagelijks leven van onze klanten te verbeteren. Bij Albert Heijn komt IT écht tot leven; zo zorgen wij ervoor dat klanten iedere dag weer kunnen pinnen, werken we aan innovatieve betalingssystemen en spelen wij een belangrijke rol in de mechanisatie van onze distributiecentra. Als Trainee op de afdeling IT gaat het om meer dan alleen bits & bites, jij bent de schakel tussen business en IT. Je krijgt vanaf dag één veel verantwoordelijkheid, je houdt de trends op het gebied van nieuwe technologieën nauwlettend in de gaten en je werkt nauw samen met andere afdelingen. Projecten waar onze trainees aan hebben gewerkt:

 • Ontwikkeling en lancering van een nieuw betalingssysteem bij AH to go: Tap to go.
 • Het meedenken en uitrollen van nieuwe manieren van werken binnen IT
 • Het ontwikkelen van een strategie voor het bouwen van apps; efficiënter

HR

Bij HR wordt vaak gedacht aan recruitment en salarisadministratie, dat is echter lang niet alles! Changing & running the business, daar gaat het bij onze HR afdeling om. Zo houden wij ons bezig met onderwerpen als: de organisatie van de toekomst, medewerkers experience en digitalisering. Iedere dag inspireren, motiveren en begeleiden we meer dan 100.000 medewerkers. Als trainee ga je aan de slag binnen één van onze expertise teams; hier houden we ons onder andere bezig met de ontwikkeling van het personeel, Employer Branding of met nieuwe manieren van werken. Ook is het mogelijk om van start te gaan op de afdeling Business Services waar gewerkt wordt aan (het verbeteren van) HR processen binnen alle brands van Ahold Delhaize. In welk team je ook terecht komt, je krijgt vanaf dag één de verantwoordelijkheid over je eigen projecten.
Projecten waar onze trainees aan hebben gewerkt:

 • Ontwikkelen van een onboardingsproces voor nieuwe werknemers op het hoofdkantoor.
 • Organiseren van opleidingsdagen voor maar liefst 120 HR professionals
 • Nieuwe manieren van werken promoten en implementeren binnen de organisatie, denk bijvoorbeeld aan scrum.
 • Vernieuwen van ons platform voor medewerkerskorting: Appie Deals

Na je traineeship kun je uitstromen in verschillende rollen. HR business partner is een veel voorkomende uitstroompositie.

HR: Lees hier de blog van Trainee Gina

Marketing, Format & Communicatie

Als je denkt aan marketing bij Albert Heijn denk je waarschijnlijk meteen aan de beroemde Hamsterweken, Buik-Billen-Bonus en de vele spaaracties. Marketing bij Albert Heijn is echter veel meer dan dat! Denk bijvoorbeeld aan de Allerhande, Appie Today en de persoonlijke bonuskaart met aanbiedingen en informatie op maat. Als trainee start je bij marketing, format of communicatie. Een ding hebben deze teams gemeen: we spelen continue in op de actualiteit en bedenken vernieuwende campagnes en de daarbij horende content om de positie van Albert Heijn te versterken. Denk hierbij aan reputatiemanagement, events, landelijke marketing- en communicatiecampagnes, het verbeteren van de loyaliteit van onze klanten, social media, en persrelaties.
Projecten waar onze trainees aan hebben gewerkt:

 • Ontwikkelen van Marketing campagnes voor onze A-merken; onze leveranciers zijn jouw klanten!
 • Mondverzorgingsplan; samenwerking met onze A-leveranciers met één overkoepelend thema “hoe krijg je nu die stralende lach”.
 • Het organiseren van het Allerhande kerstfestival, buitendag en andere evenementen.
 • Steeds betere gepersonaliseerde aanbiedingen voor Mijn Bonuskaart klanten
 • Het ontwikkelen en testen van nieuwe formules zoals ontbijtgranentaps en schepsnacks

Format: Lees hier de blog van Trainee Aldo

Merchandising & Sourcing

Bij Merchandising & Sourcing ben je verantwoordelijk voor de in- en verkoop van producten. Je hebt veel impact op het dagelijks leven van onze klanten en je ziet de resultaten direct terug in onze winkels door heel Nederland. Als trainee start je direct in een functie als junior Category Manager of junior Inkoper en draai je vanaf dag één volledig mee in één team. Of het nou gaat om ontbijtgranen of non-food bij Albert Heijn, de grote A-merken bij Etos of sherry en mousserende wijnen bij Gall&Gall, jij zorgt voor innovatieve en frisse ideeën. Daarnaast ben je direct verantwoordelijk voor de strategy en het algemene management van jouw category. Je bent hiermee direct betrokken bij het verwezenlijken van meetbare resultaten als omzet, marktaandeel en marge. Je runt je eigen “winkel” binnen de winkel! In deze rol schakel je met veel verschillenden partijen zoals leveranciers, klanten en collega’s van andere afdelingen. Zo leer je de hele organisatie goed kennen!
Naast je functie krijg je de kans om deel te nemen aan uitdagende projecten.
Projecten waar onze trainees aan hebben gewerkt:

 • De ontwikkeling van een Wijnbox voor Gall & Gall
 • Suiker en zout reductie in veel van onze producten
 • De ontwikkelen van producten en vernieuwen van het assortiment

Sourcing: Lees hier de blog van Trainee Ties

Real Estate & Construction

Real Estate & Construction is meer dan vastgoed alleen! Wij zijn iedere dag bezig onze winkels steeds een beetje beter, mooier en duurzamer te maken voor onze klanten. Zo hebben we naast de afdeling assetmanagement ook een afdeling expansie, location intelligence, project ontwikkeling en een afdeling die zich bezighoudt met het bouwen en verbouwen van alle winkels. Zo is deze afdeling o.a. verantwoordelijk voor de bouw van de duurzaamste supermarkt van Europa, in Purmerend. Hiervoor hebben wij bij Albert Heijn een uniek proces ontworpen waardoor we winkels in 10 dagen kunnen (ver)bouwen.
Ook denken wij mee bij het bouwen van nieuwe formules zoals de Sushi Daily. Als trainee zijn er allerlei mooie projecten om op te pakken en krijg je veel vrijheid. Een studie in de richting van vastgoed is zeker geen must, interesse in het verbeteren van ons winkellandschap wel!
Projecten waar onze trainees aan hebben gewerkt:

 • Het analyseren, optimaliseren en te transformeren van een van de meest geavanceerde bouwprocessen tot een nog sneller, beter en goedkoper proces
 • Meedenken in verschillende duurzaamheids vraagstukken
 • Meewerken in het communicatieplan rondom duurzame winkels

Real Estate & Construction: Lees hier de blog van Trainee Kim