Misschien wel de belangrijkste baan van Nederland

Beteken iets
Al vanaf een paar uurtjes per week

Werken bij Albert Heijn is niet zomaar een baan. Nee, je zorgt er toch maar mooi voor dat er in al die Nederlandse huiskamers elke dag weer iets lekkers op tafel staat.

Bekijk hier alle video’s

Goed verdienen

Je doet belangrijk werk, dus daar staat ook een goed salaris tegenover. Met een contract van maximaal 12 uurtjes per week krijg je een all-in uurloon. Dat betekent dat je nooit hoeft te wachten op vakantiegeld of winstuitkering. Alles zit al bij je salaris inbegrepen. Ook vakantiedagen en ADV worden direct omgerekend in extra geld. En dat zijn alleen maar plusjes op je loonstrook.

Samen, dat werkt!

Werken bij Albert Heijn is klaarstaan voor onze klanten. In de winkel door alles netjes en overzichtelijk te houden, even mee te lopen om een product aan te wijzen of door een vraag te beantwoorden. In het distributiecentrum door ervoor te zorgen dat alle winkels op tijd nieuwe voorraad krijgen. In de bezorging door met een glimlach de boodschappen tot in de keuken af te leveren bij de klant.
Maar: work hard, play hard. Bij Albert Heijn kom je altijd terecht in een leuk team. En met een beetje geluk worden collega’s zelfs vrienden (of zijn ze dat al).

Flexibele werktijden

Je kunt bij ons al terecht vanaf een paar uurtjes per week. Je wilt natuurlijk tijd overhouden voor vrienden, sport en andere bezigheden. Daarom zijn onze werktijden ook zo flexibel, zo is er altijd wel een geschikt moment te vinden. Onze winkels en distributiecentra zijn vaak zeven dagen per week open. Oh, en met meer dan 850 vestigingen, zijn we nooit ver weg.

Met Albert Heijn kom je verder

Met je leidinggevenden en collega’s kom je erachter waar jij goed in bent. Zoals snel en efficiënt werken en omgaan met klanten. En krijg je de smaak te pakken, dan kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar de functie teamleider. Ook kun je bij ons een leer-werktraject volgen of stagelopen. Kortom, met een bijbaan bij Albert Heijn doe je (werk)ervaring op waar je de rest van je loopbaan nog plezier van hebt.

Lijkt het je wat? Bekijk de vacatures in jouw buurt en solliciteer in één minuut.

Salaris calculator

Wat ga je verdienen?

Wat zeggen onze medewerkers?

Sjors

Albert Heijn Online is altijd in beweging

Sjors Teamlead Delivery bezorging

Werken bij Albert Heijn Online betekent werken bij een van de meest inspirerende en snelst groeiende organisaties van Nederland. Albert Heijn Online is altijd in beweging. Als gevolg van groei volgen veranderingen elkaar snel op.

Als Teamlead Delivery stuur je een team van +/- 50 gedreven bezorgers en bezorgers plus aan. Van parttime student tot ervaren fulltimer, je bent hét aanspreekpunt voor hen. Het is dan ook belangrijk dat je dienstverlenend ingesteld bent en goede sociale- en communicatieve vaardigheden hebt. Je weet hen te enthousiasmeren en te motiveren om de beste resultaten te verwezenlijken, waar je als Teamlead Delivery verantwoordelijk voor bent. Je geeft sturing aan de processen binnen de toegewezen locatie en de ingezette medewerkers. Werkzaamheden bestaan uit gespreksvoering, urenverwerking, personele planning, ontwikkeling van de medewerkers, schadeverwerking, klachten- en complimenten behandeling etc. Je stuurt, stelt prioriteiten, ruimt hindernissen uit de weg, creëert uitdagingen en bewaakt de voortgang. Binnen Albert Heijn Online stellen we onze klanten centraal en streven we er naar dat het elke dag beter kan.

Ik vervul met veel plezier een functie als Teamlead Delivery bij Albert Heijn Online. Dit in combinatie met de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien, maakt Albert Heijn Online een geliefde werkgever. Wil jij werken voor de meest geliefde werkgever? Kom ons team versterken!

Sjors van Dongen

Teamlead Delivery, PUP & Backoffice

Sven

Teamwork en resultaatgerichtheid staat centraal

Sven Teamleider Operations bezorging

Werken bij Albert Heijn Online laat mij deel uit maken van de snelstgroeiende en grootste online supermarkt van Nederland! En daar ben ik trots op. Heel trots. Bij Albert Heijn Online staat teamwork en resultaatgerichtheid centraal.

Dagelijks ben ik bezig met het monitoren van de tijdigheid en kwaliteit van de supply-chain. Deze twee factoren zijn samen met de performance van de medewerkers mede bepalend voor het operationeel resultaat van Albert Heijn Online. Met een positieve mindset probeer ik samen met mijn collega’s elke dag een stukje beter te zijn. Mijn functie uit zich in het leidinggeven aan een shift van gemiddeld 100 mannen en/of vrouwen. Deze houden zich bezig met het inpakken, versturen en onderhouden van boodschappen voor de klant. Daarnaast blijft mijn werk mij uitdagen doordat ik in verschillende projectteams na kan denken over procesverbeteringen.

Bij Albert Heijn Online heb ik veel mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen als mens en als leider door middel van diverse cursussen en trainingen.

Come Join Us! ☺

Sven Bentum
Teamleider Operations AH.nl

Lisa

Juist de persoonlijke contacten maken dit werk zo leuk

Lisa Verkoper ah-winkel

“Juist de persoonlijke contacten maken dit werk zo leuk”

“Ik werk nu vier jaar bij Albert Heijn. Ik begon als caissière, maar dat vond ik te zwaar. Ik word snel zenuwachtig als er mensen staan te wachten dus ik vroeg of ik bij Delicatessen & Kaas kon worden geplaatst. Daar was een plaats vrij dus het mocht. Ik werkte eerst 8 uur per week en nu 12 uur naast mijn studie aan het Grafisch Lyceum. Na mijn afstuderen ga ik communicatie doen bij Inholland. Dan ga ik nog iets meer werken omdat ik van een aantal vakken vrijstelling krijg.”

Mijn winkeltje

“Delicatessen & Kaas voelt een beetje als mijn winkeltje. De meeste klanten ken ik heel goed. Zo is er een vrouw die elke vrijdag een boodschappenlijst voor een bejaardentehuis komt brengen voor artikelen die ze maandagochtend komt halen. Via onze groepsapp van medewerkers regelen wij dan dat alles klaar ligt. Ook is er een heel aardige jongen die elke avond afgeprijsde kaasbroodjes komt halen en dan altijd een kort praatje maakt. Een andere vaste klant is een halfblinde man die wij allemaal helpen door in grote cijfers de houdbaarheidsdatum op zijn producten te schrijven. Juist deze persoonlijke contacten maken dit werk zo leuk.”

Broodje bal bedacht

“Mijn werk is heel gevarieerd. Zo heb ik geleerd hoe je vleeswaren en kip moet grillen. Een aantal soorten vleeswaren grillen we namelijk zelf in de winkel. Na het grillen moet het vlees twee uur afkoelen voordat je het kunt snijden. Dus grillen is het eerste dat ik doe als ik op zaterdagochtend om 6.00 uur binnenkom. Dan ga ik voorraden aanvullen en om 10.00 uur ga ik snijden. Ook het brood vul ik aan en snijd ik. Tot slot prijs ik producten af waarvan de houdbaarheidsdatum nadert. Daarnaast krijg je te maken met Pasen, Pinksteren, Kerstmis of met zelfbedachte acties. Zo hadden we eens bedacht om een ‘broodje bal’ te gaan verkopen. Dat stelden we voor aan de Assistent Supermarktmanager, die vond het leuk idee en het werd een succes.”

Super sfeer

“De onderlinge sfeer is super. Je hebt hier tegenover een café waar we zaterdag na werktijd nog wel eens naar toe gaan met z’n allen. Dat deden we ook toen we een wedstrijd donuts verkopen hadden gewonnen. Dat de sfeer zo goed is komt ook omdat Albert Heijn een fijne werkgever is. Feedback geven gebeurt hier op een positieve manier, niet door afkraken. Je voelt gewoon dat je het hier samen doet.”

Fissal

Samen iedere dag proberen een stukje beter te worden

Fissal Teamleider Productie bezorging

Werken bij Albert Heijn Online geeft mij de mogelijkheid om onderdeel te zijn van een fantastische team, waarbij we samen ieder dag proberen een stukje beter te worden: beter service naar onze klanten, beter plek om te werken voor onze medewerkers, maar ook een beter buur zijn.

Als Teamleider Operations ben ik verantwoordelijk voor het aansturen en coördineren van alle inkomende en uitgaande operationele processen.  Het is  elke dag  weer een uitdaging om alles uit de kast te trekken om alle processen efficiënt te laten verlopen met de gestelde normen en kwaliteitsdoelstellingen.  Dit kan alleen wanneer iedereen zijn werk met plezier doet! Met beide benen in de “modder” probeer ik dan ook alle aspecten van leidinggeven toe te passen om dit te realiseren.  Het geeft mij enorm veel energie wanneer ik een medewerker zie groeien en ontwikkelen. Daar doe ik het voor!

Je kan zelf  ook aan de slag gaan om je te ontwikkelen. AH online biedt verschillende mogelijkheden aan om d.m.v. diverse trainingen en cursussen aan je leerdoelen te werken.

Ben jij enthousiast, inspirerend, daadkrachtig, resultaat- en mensgericht ? Dan hoop ik je snel te zien!

Boris

Albert Heijn investeert in je. Ook al is het je bijbaan.

Boris Caissière ah-winkel

“Albert Heijn investeert in je. Ook al is het je bijbaan.”

“Ik begon vierenhalf jaar geleden bij Albert Heijn als vakkenvuller. Ik was 15 en wilde een zakcentje verdienen. Ik had het naar mijn zin maar wilde op een gegeven moment meer. Ik was ook door de Teamleider aangemerkt als ‘talent’. Dat doen ze bij Albert Heijn met medewerkers waar ze doorgroeimogelijkheden in zien. Je krijgt er dan extra taken bij die je voorbereiden op een toekomstige rol als Teamleider. Als je dat zelf ziet zitten natuurlijk, want niets moet. Ik wilde dat wel. Na een tijdje werd ik gevraagd voor de kassa. Daar moest ik even over nadenken, want achter de kassa is wel echt een ander vak. Ik besloot het toch te doen en groeide al snel door van Caissière A naar Caissière B.”

Als Caissière B ondersteun je Caissières A

“Als Caissière B weet, kun en mag je meer dan als Caissière A. Je moet hiervoor ook een aantal extra leermodules halen. Sommige kun je thuis op de computer doen, maar de meeste doe je in de winkel. Misschien goed om ook even te zeggen dat je bij Albert Heijn, nog voor je maar een product mag aanraken, al bepaalde leermodules hebt gevolgd. Dat geldt voor elke functie. Als Caissière B houdt je overzicht over het hele kassapark. Verloopt de doorstroming naar wens of moeten er extra Caissières worden ingezet? Alleen een Caissière B kan aangeslagen producten annuleren, bijvoorbeeld als een klant zijn portemonnee is vergeten. Ook kun je als Caissière B het vergeten wachtwoord van de andere Caissières naar boven halen. Je hebt dus een ondersteunende rol naar de Caissières.”

Het gezicht van Albert Heijn

“Mijn dag begint met het aanvullen van de serviceartikelen. De servicebalie is min of meer mijn vaste werkplek. Daar kunnen klanten terecht voor wat ingewikkelder vragen. Stel, iemand komt terug met een beschadigd product. Dan geef jij hem zijn geld terug, maar ook gratis hetzelfde of een vervangend product. Zo kun je van een teleurgestelde klant een fan maken! Daarnaast spring ik soms in achter de kassa, als het druk is.”

Waardevolle werkervaring

“Ook als Caissière B ben ik aangemerkt als ‘talent’ en word ik opgeleid tot Teamleider Verkoopafhandeling. Albert Heijn investeert dus in me terwijl ze weten dat ik – na afronding van mijn hbo-opleiding Process & Food Technology – een baan in dat vak zal zoeken. Maar die doorstroming vinden ze prima en intussen kan ik mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten door mijn werkervaring hier. Want Albert Heijn is echt een goede leerschool. Naast de leermodules helpen ook de Supermarktmanager en de Teamleiders me bij mijn ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. Zo leer ik veel over mezelf. Hoe sta ik tegenover een groep? Wat is mijn lichaamstaal? Geef ik mijn instructies wel kort en bondig genoeg? Dat zijn inzichten waar ik blijvend mijn voordeel mee zal doen.”

Joris

Dit is de ideale baan voor naast mijn studie

Joris Magazijnmedewerker distributie

“Dit is de ideale baan voor naast mijn studie”

“Ik werk nu drie jaar in het Distributiecentrum als Magazijnmedewerker. De flexibiliteit maakt dit de ideale baan voor naast mijn studie Civiele Techniek aan de TU Delft. Daarnaast zijn er piekmomenten waarbij je mooi extra kunt werken. Als ik mijn vrienden vertel wat ik hier verdien, zijn ze jaloers. Naarmate je meer leert en kunt, krijg je andere taken. Ik ben hier begonnen met vijf vrienden waarmee ik in hetzelfde studentenhuis in Delft woonde. We hadden geld nodig en besloten gezamenlijk hier te solliciteren. Inmiddels is iedereen uitgewaaid, alleen ik werk hier nog. Ik woon nu weliswaar met mijn vriendin in Amsterdam maar vind deze baan zo leuk dat ik er graag elk zaterdag voor naar Pijnacker rij. Ik zou ook naar het DC in Zaandam kunnen, maar hier in Pijnacker heb ik een band opgebouwd met de mensen.”

Orders picken

“Ik begon met orders picken. Dan heb je een headset op waardoor je hoort welke artikelen je moet ophalen om in je rolcontainers te laden. Die rolcontainers hangen achter de magazijntruck waarin je rijdt. Een andere taak is transito rijden. Dat betreft rolcontainers die uit het Landelijke Distributiecentrum komen en direct naar een vrachtwagen moeten worden gereden. Een derde taak van mij was het inladen van de rolcontainers in de vrachtwagen. Alles wat je doet, bekrachtig je door een barcode te scannen, in dit geval zowel de barcode van de rolcontainer als van de vrachtwagen. Je krijgt een foutmelding als er iets niet klopt.”

Reachtruck rijden

“Later kreeg ik ook de mogelijkheid om de reachtruck te bedienen. Dat is een vorkheftruck waarin de stoel dwars op de lepels staat. Dan krijg je op een handterminal door welke stellingen je moet aanvullen met pallets uit ontvangstdocks. En ook welke pallets je uit de stellingen moet halen om ze op picklocaties te zetten zodat de orderpickers er bij kunnen.”

Storingen verhelpen

“Nu werk ik op de ADM. Dat is een gigantisch geautomatiseerd systeem voor orderpicking waar volle pallets ingaan. De dozen worden met een zuigkop laag voor laag afgepakt om via allerlei laantjes naar de juiste rolcontainers te worden geleid. Mijn taak is om deze machine probleemloos te laten draaien. Er kan een stuk plastic voor een sensor zitten, dan klinkt er een foutmelding en grijp ik in. Of er laat een doos los van de zuigkop en valt op de grond. Dan meldt het systeem dat er een doos te weinig is en vraagt mij of dat klopt. Een andere machine waar ik op zou kunnen werken is de kraan die alle bierkratten op- en afstapelt. Omdat die zwaar zijn is dat geautomatiseerd.”

Ajax-Feyenoord

“De sfeer is echt heel leuk hier. Er loopt hier een mengelmoes van mensen rond. Met allerlei opleidingen, afkomst en culturen. Ik maak af en toe lol met een hardcore Feyenoord-fan terwijl ik zelf voor Ajax ben. Twee keer per dag heb je koffiepauze in de kantine en een eetpauze. Dan klets je met elkaar. Ook met de Poolse uitzendkrachten die meestal goed Engels spreken.”

Lekker verdienen in een flexibele constructie

“Mijn dienst is van 14.30 uur tot 23.00 uur. Dat betekent dat ik vrijdagavond onbezorgd kan uitgaan en zaterdag eigenlijk ook, dan sluit ik gewoon wat later aan. Maar je kunt ook van 7.00 tot 15.30 of van 23.00 tot 7.00 uur werken.”
Miguella

Hallo, bent u daar weer?

Miguella Caissière ah-winkel

“Hallo, bent u daar weer?”

“Ik werk nu een jaar als caissière bij Albert Heijn en het bevalt me heel goed. Eerder werkte ik bij een fastfoodketen en een schoenenwinkel, maar ik vind dit het leukst. Vriendinnen die hier al werkt en raadden me aan ook hier te komen. Dat was een goede tip.”

Een goede plek voor een mensenmens

“Ik ben een mensenmens dus voor mij is dit een goede plek omdat je voortdurend met klanten
contact hebt. ‘Hallo bent u daar weer? Alles goed?’ Dat vind ik leuk. Zeker als het regent en somber is, probeer ik een lach op het gezicht te toveren.”

Vaste klant

“Er komt hier altijd een meneer die aan zijn rechterkant is verlamd na een hartinfarct. Dat heeft hij me verteld. Hij komt altijd naar mijn kassa en maakt een praatje waarbij hij ook geïnteresseerd is in mij. Het grappige is dat ik alles van hem weet, behalve hoe hij heet. Mijn naam weet hij natuurlijk wel, van mijn naambordje.”

Even wennen aan de codes

“In het begin was snel werken wel een uitdaging. Het scannen is makkelijk, maar voor bijvoorbeeld groenten en fruit moet je codes intoetsen. Als je die nog niet uit je hoofd weet, moet je ze opzoeken. Dat kost tijd en je bent je heel erg bewust van je tempo. Als mensen uit jouw rij naar een andere kassa gaan, weet je dat je niet snel genoeg bent. Maar dat overkomt je alleen in je eerste dagen.”

Goed salaris

“Over de betaling ben ik heel tevreden. Zeker als ik dat vergelijk met eerdere baantjes en met wat ik daarvoor moest doen, de werksfeer en de stress. Dan is dit absoluut het beste.”

Oskar

Als je kansen ziet, moet je Teamleider worden

Oskar Teamleider ah-winkel

“Als je kansen voor verbetering ziet, moet je Teamleider worden”

“Ik begon tien jaar en drie dagen geleden bij Albert Heijn. Ik dacht: ik ga vakken vullen, maar het werd de kassa. Ik had er niet bij stilgestaan dat je dat als jongen natuurlijk ook zou kunnen doen. Dat ging goed en ik ontdekte al snel dat de mensen die het meeste wisten achter de servicebalie stonden. Daar wil je dan bij horen en na anderhalf jaar stroomde ik door van Caissière A naar Caissière B. In die rol begin al een beetje met leidinggeven, je krijgt meer zicht op wat er achter de schermen gebeurt en als je dan regelmatig denkt: daar zie ik kansen voor verbetering, dan moet je Teamleider worden.”

Opleiding betaald door Albert Heijn

“Na mijn middelbare school wist ik niet goed wat ik wilde. Albert Heijn bood me aan hbo-duaal te doen: de opleiding Small Business en Retail Management. Die wordt door Albert Heijn betaald en verzorgd door Inholland. Dat begint met 20 uur werken en 20 uur school en het aandeel werken wordt per jaar meer. Ik heb het eerste jaar afgemaakt en ben toen gestopt. Ik vond het te theoretisch. Daarbij kon je die opleiding toen alleen maar in Diemen doen en dat betekende voor mij tweeënhalf uur reistijd per dag. Intussen was ik al wel Teamleider geworden.”

Oefeningen met acteurs

“Ik heb echt heel veel geleerd hier. Zoals FHV (Filiaalhulpverlening) en HOMAG (Herkennen en Omgaan Met Afwijkend Gedrag) waar ook het verrichten van aanhoudingen onder valt. Voor het laatste krijg je een externe training met acteurs: dan mag je bijvoorbeeld een beer van een vent aanhouden. Dan leer je vaardigheden die ook in privésituaties van pas kunnen komen, bijvoorbeeld als het in de kroeg uit de hand loopt. In andere trainingen oefen je bijvoorbeeld verzuimgesprekken, dan spelen medecursisten een Caissière of Vulploegmedewerker. Veel modules gaan over communicatie. Begrijpelijk, want het overgrote deel van de dag ben je in gesprek met klanten (service verlenen) of medewerkers (aanspreken, coachen). Daarnaast krijg je veel theorie over de supermarkt zelf, zoals het leren lezen van de cijfers: wat is je omzet en wat je verbruik aan uren? Dat gebeurt allemaal in één jaar waarna je officieel wordt benoemd tot Teamleider.”

Iedere dag beter

“De meeste kandidaten halen hun benoeming tot Teamleider. Als ze afvallen is dat meestal omdat ze hun studie de prioriteit geven, maar de functie is heel geschikt als bijbaan. De managers kijken vooral naar de lange termijn: halen we jaardoelen? De Teamleiders kijken naar de kortere termijn en runnen het proces: is de personeelsplanning voor de komende drie weken rond? Zijn er aflopende contracten en gaan we die verlengen? Verder proberen we elke dag weer beter te presteren. Door met het team de voorgaande dag kort te bespreken en verbeterpunten aan te geven. Je voornaamste doel is uiteindelijk dat de klant met een glimlach de winkel verlaat.”

Ervaring die je meeneemt

“Door het werken bij Albert Heijn heb ik ervaring kunnen opdoen in plannen en leidinggeven. Ook kreeg ik hierdoor de tijd om uit te vinden wat ik echt wil. Dat weet ik nu. Ik ga een opleiding tot chefkok volgen en daar gaat mijn ervaring als Teamleider nog heel nuttig bij zijn!”

Sander

Een glimlach van de klant maakt mijn dag

Sander Vulploegmedewerker ah-winkel

“Een glimlach van de klant maakt mijn dag”

“Ik begon op mijn veertiende bij Albert Heijn, als zaterdagmedewerker van 7 tot 12. Op mijn zestiende was ik klaar met de middelbare school en wilde ik een opleiding tot beveiliger volgen, maar dat kon pas als ik achttien was. Dus ik ging meer uren bij Albert Heijn werken en vond het zo leuk – en was ook verwend door de prima verdiensten! – dat ik bleef. Van Medewerker Vulploeg werd ik Allround Medewerker en nu ben ik een Senior Medewerker Verkoop. Ik volgde ook een cursus waardoor ik op de grill- en steakafdeling mag werken. Maar ik ga hier vertellen wat ik als Medewerker Vulploeg doe.”

Een eigen deel van de winkel

“Mijn werk begint bij aankomst van de vrachtwagen: om 9 uur. We halen alle rolcontainers binnen en dan splitsen we alle producten per winkelonderdeel. Om 11 uur beginnen we met vullen. Iedere vulploegmedewerker heeft zijn eigen deel van de winkel zodat je daar al snel alles van weet. Je moet gemiddeld 50 dozen per uur leegmaken. Dat is pittig, ook omdat je daarnaast de producten in het vak eromheen even naar voren trekt. Dat betekent dat je in een uur 150 producten hebt aangeraakt. Maar als je dan klaar bent, staan alle vakken netjes vol. Het geeft mij een goed gevoel als ik zie dat mijn pad er mooi strak bij staat.

Afwisseling en vooruitgang

“Het klinkt misschien raar voor een buitenstaander, maar ik vind dit werk heel afwisselend. Want er gebeuren altijd onverwachte dingen waar je snel en goed op moet inspelen. Vragen van de klanten, vragen van collega’s en andere ad-hoc probleempjes. Je merkt dat je daar steeds beter en sneller in wordt. En dat merken je collega’s ook.”

Een lachende klant

“Ik vind vooral het klantencontact leuk. Als een klant vraagt waar iets staat, kun je denken: pfoe, ikben al zo druk. Maar door even mee te lopen en het misschien ook voor de klant te pakken, krijg je weer zoveel waardering dat jouw dag ook leuker wordt. Als het mij lukt om een glimlach op een gezicht te toveren, dan is mijn dag goed.”

Wesley

Het lijkt alsof je steeds hetzelfde doet, maar iedere dag is anders

Wesley Vulploegmedewerker ah-winkel

“Het lijkt alsof je steeds hetzelfde doet, maar iedere dag is anders”

“Ik werk nu twee jaar bij Albert Heijn, daarvoor werkte ik drie jaar bij een andere supermarkt. Na drie tijdelijke contracten zou ik een vast contract moeten krijgen maar daar doen ze daar niet aan. Dus ik begon hier als parttime Medewerker Vulploeg, eerst voor drie uur per dag. Maar sinds ik klaar ben met mijn studie Sport en Bewegen werk ik dagelijks van half zeven tot half vier. Maar het is tijdelijk. Ik doe een cursus sportmassage en wil straks Fysiotherapie gaan studeren.”

Splitsen, vakkenvullen en spiegelen

“Als je begint, krijg je duidelijke instructies en loopt er ook iemand met je mee. Je krijgt er snel handigheid in. Dat moet ook want je hebt een bepaalde tijd om een schap te vullen. Bij het vullen hoort ook het zogenaamde ‘spiegelen’. Dat is het naar voren trekken van de artikelen zodat je een mooi gevuld pad achterlaat. Nu ik langer werk en ’s ochtends begin, is mijn eerste taak het helpen lossen van de vrachtwagens. In de ochtend komen zuivel en diepvries binnen, dat zijn zo’n 20 rolcontainers. Dat doen we met z’n tweeën. De een gaat de artikelen overladen op andere karren, zodat de artikelen van één pad op één kar komen te staan. Splitsen heet dat. De ander pakt zo’n kar en gaat de vakken vullen. ’s Middags komen de houdbare artikelen en dan doen we hetzelfde.”

Klanten waarderen je hulp

“In deze functie heb je ook een rol naar de klanten toe. Hier komen veel studenten. Die hebben soms ook vragen over hoe je iets klaarmaakt dat ze in de Allerhande hebben gezien. Met de meeste vragen kan ik ze goed helpen omdat ik koken van huis uit heb meegekregen. Omdat dit een kleine winkel is, zijn onze schappen hoog. Regelmatig kan ik klanten helpen door iets aan te geven. Dat wordt gewaardeerd. Nu ik langer werk, leer ik de vaste klanten kennen en dat is leuk.”

Goede organisatie en goede sfeer

“Albert Heijn is een heel goed georganiseerde supermarkt. Ik vind dat het er hier professioneler aan toe gaat dan waar ik eerder werkte. Dat maakt het werken prettig. Je weet wat van je wordt verwacht. Misschien lijkt het voor een buitenstaander saai wat ik doe, maar de klanten en de verschillende acties maken dat geen dag hetzelfde is. Daarbij is het salaris goed en kun je met je diensten schuiven als dat nodig is. We hebben daarvoor een groepsapp aangemaakt en dat werkt prima. Je vraagt of iemand je dienst wil overnemen en als die er is, bel je de Teamleider of je mag ruilen. Dat het zo makkelijk werkt, zegt zeker iets over de onderlinge sfeer. Die is gewoon heel goed. Iedereen helpt elkaar.”

Dennis

Een ideale baan voor wie graag met mensen werkt

Dennis Verkoper ah-winkel

“Een ideale baan voor wie graag met mensen werkt”

“Ik was vijftien toen ik bij Albert Heijn begon en ben nu zesendertig. Tussendoor heb ik in het jeugd- en jongerenwerk gewerkt, maar ik kwam toch weer terug bij Albert Heijn. Dus ik werk hier nu een jaar of twintig. De sport is voor mij om nét even iets meer te verkopen. Samen met de Assistent Supermarktmanager besteden we daar veel aandacht aan. Als je een idee hebt, dan is daar ruimte voor.”

Je kunt zelf de omzet vergroten

“Soms kun je de verkoop stimuleren door ergens iets bij te zetten, soms door juist iets weg te halen. Verleden week hebben we een extra tafel met broodjes neerzet: de omzet steeg van twee naar vijf dozen per dag. In onze winkel komen veel studenten die soms geen idee hebben wat ze zullen eten en hoe ze het moeten klaarmaken. Dan hangen we recepten op die ze kunnen afscheuren. Daarbij plaatsen we dan een tafel met de houdbare producten uit het recept en een verwijzing naar de gekoelde artikelen die er in horen. Het leuke is dat je meteen ziet of het werkt.”

Leuke ontmoetingen

“Dat soort zaken doe ik gedurende de twee dagen dat ik in de winkel sta. Dan houd ik me ook bezig promoties en nieuwe schapindelingen. Een aantal paden heeft wisselende indelingen met nieuwe producten. Daarnaast sta ik drie dagen op de broodafdeling, dat voelt dan ook een beetje als mijn eigen winkeltje. Dan maak je een praatje met je vaste klanten. Een man die hier altijd komt, heeft me aan zijn kinderen voorgesteld. Dat is leuk. En je komt mensen tegen in de stad die je herkennen en aanspreken.”

Een fijne werkgever

“Vooral het werken met mensen is leuk: met je klanten en met je collega’s. In mijn vorige filiaal begeleidde ik twee nieuwe collega’s die nu tot mijn beste vrienden behoren. Dat zie je hier wel vaker gebeuren. Voor veel collega’s begint dit als een bijbaantje maar vaak blijft men langer werken dan vooraf gedacht. Dat komt door de fijne sfeer en natuurlijk ook de goede betaling. Ik vind Albert Heijn een fijne werkgever. Als je een keer ziek bent of er is iemand overleden, dan kun je rekenen op begrip. Je doet het hier echt samen.”

Halit

Door dit werk heb ik ontdekt waar mijn passie ligt

Halit Teamleider distributie

“Door dit werk heb ik ontdekt waar mijn passie ligt”

“Sinds twee maanden ben ik Teamleader Houdbaar op de zaterdag dagdienst. Hiervoor werkte ik acht maanden als Magazijnmedewerker. Voor mij is dit de ideale bijbaan naast mijn studie. Omdat ik ook in supermarkten van Albert Heijn heb gewerkt, wist ik dat Albert Heijn een goede werkgever is. De betaling is ook prima. Als Teamleader op de zaterdag werk je, wanneer nodig, ook nog twee uur op een ander moment in de week.”

Nu weet ik dat ik in de distributie wil gaan werken

“Ik leer enorm veel en word ook goed begeleid. Mijn Operationeel Manager helpt me en ook bij de andere Teamleaders kan ik terecht voor vragen. Maar de grootste winst is wel dat ik hier heb ontdekt dat ik echt in de distributie wil gaan werken na mijn studie. Dat ik de logistiek in wilde, wist ik al wel. Maar nu weet ik ook zeker waarin ik me, binnen dit brede vak, wil specialiseren.”

Afgraven doen we hier niet!

“Onder mij vallen tien magazijnmedewerkers. Ik werk alleen op de zaterdagen. Daarnaast studeer ik Logistiek & Economie aan de Hogeschool Rotterdam. Door hier te werken krijg ik een beter beeld van wat distributie inhoudt. Hiervoor had ik daar een nogal industrieel beeld van, dat alles draait om machines en snelheid. Doordat ik Teamleader ben geworden krijg ik niet alleen inzicht in het proces, maar leer ik ook over de menselijke kant ervan. Want het zijn de mensen die alles draaiend houden. Ik loop dan ook veel over de vloer en kijk of alles goed gaat, hoe de stemming is, of er breuk is en of er wordt afgegraven. Afgraven is de term die we gebruiken als de dozen van een pallet niet per laag worden afgenomen. De orderpickers vinden het soms makkelijker om de lage dozen te pakken maar dan blijft er dus een dunne ‘achterwand’ van dozen over die makkelijk kan omvallen.”

Helpen en aansturen

“Ik ben er om de magazijnmedewerkers op allerlei manieren te helpen. Als ze vragen hebben, ben ik hun aanspreekpunt. En als er een nieuw project start, bijvoorbeeld om breuk terug te dringen, dan leg ik uit wat we willen bereiken en hoe we dat kunnen aanpakken. Vaak hebben deze projecten te maken met gedragsverandering en het nemen van verantwoordelijkheid. Een voorbeeld. We hebben hier een Breuker, dat is iemand die speciaal is opgeleid en uitgerust om breukschade veilig op te ruimen. Voor glas en natte schade is dat uitstekend, maar als Teamleaders vonden we dat je niet alles aan de Breuker moet overlaten. Daarop hebben we ingesteld dat andere breuksoorten direct door de veroorzaker moeten worden opgeruimd.”

Veelzijdig werk met uiteenlopende typen mensen

“Het is vooral de veelzijdigheid die dit werk leuk maakt. Je komt steeds weer in situaties die je niet eerder meemaakte. Verder is de sfeer gezellig en werk je met de meest uiteenlopende typen mensen. Er zijn Nederlanders en buitenlanders, mannen en vrouwen, verschillende levensovertuigingen en de leeftijden variëren van 18 tot 65 jaar. Er zijn fulltimers, studenten en uitzendkrachten en iedereen gaat met respect met elkaar om.”

Het solliciteren

“Ik solliciteerde toen deze vacature intern beschikbaar kwam. Hierbij moest ik een motivatiebrief schrijven waarna ik een gesprek had met de Operationeel Manager en een Teamleader. Ik ging door naar de tweede ronde die bestond uit een capaciteitentest en het invullen van een vragenlijst. Daarna volgde een derde ronde, een gesprek met weer een andere manager en een HR Business Partner, met als resultaat dat ik werd aangenomen.”

Quirine

Ik heb me hier echt ontwikkeld

Quirine Vulploegmedewerker ah-winkel

“Ik heb me hier echt ontwikkeld”

“Dit is alweer mijn derde jaar bij Albert Heijn als Medewerker Verkoopklaar, ofwel vakkenvuller. Ik doe dit naast mijn opleiding. Ik hou van aanpakken, ik ben iemand die visueel is ingesteld en ziet wat er moet gebeuren. Ik werk dan ook liever dan dat ik met mijn neus in de schoolboeken zit. En dit werk bevalt me zo goed dat ik meer uren draai, wanneer dat uitkomt.”

Versproducten: First In, First Out

“Bij mijn ochtenddienst begin ik om 6.00 uur met het vullen de schappen. Dat doe je met z’n tweeën. Bij het vullen van de versproducten, trek je artikelen die er al staan naar voren en vul je van achteren aan. FIFO (First In, First Out) noemen we dat. Ook haal je alle producten in de schappen ernaast naar voren zodat de gang er mooi vol bij staat, zonder gaten. Omdat ik hier langer werk, krijg ik tijdens mijn avonddienst nog wat andere taken zoals het verwijderen van artikelen die de houdbaarheidsdatum hebben bereikt. Artikelen die hun houdbaarheidsdatum overmorgen bereiken, prijs ik af met een -35% sticker. ’s Ochtends staan klanten daar voor in de rij.”

Je wordt herkend

“Op straat of op de sportvereniging word ik regelmatig aangesproken door mensen die me kennen van Albert Heijn. En in de winkel word ik weer aangesproken door klanten die me privé kennen. Dat is leuk. Soms vragen klanten mij ook om hulp. Bijvoorbeeld als een actieproduct op is. Dan wijs ik hen erop dat ze een reclamecheque kunnen vragen bij de servicebalie. Daarmee krijg je de actiekorting zodra het product er weer is.”

Eén grote familie

“Ze noemen de medewerkers van Albert Heijn wel eens een grote familie. Dat lijkt voor een buitenstaander misschien overdreven, maar het klopt wel een beetje. Iedereen is aardig en helpt elkaar. Ook er is ruimte voor een geintje op z’n tijd. Verder vind ik dat ik goed betaald krijg, zeker als ik hoor wat er elders wordt betaald. Maar dat is niet het enige. Ik heb me hier ook op persoonlijk vlak ontwikkeld. Doordat dit een veilige werkomgeving is, ben ik meer gaan durven. Vroeger was ik heel verlegen, nu ben ik veel spontaner.”

Iris

Klanten voelen zich echt deel van de winkel

Iris Verkoper ah-winkel

“Klanten voelen zich echt deel van de winkel”

“Twee jaar geleden begon ik bij Albert Heijn als Caissière. Toen er na een jaar een functie vrijkwam als verkoper op de broodafdeling dacht ik: laat ik dat eens proberen. Ik was benieuwd wat er allemaal bij kwam kijken. Want je verkoopt en snijdt niet alleen, maar je bakt ook. En dat doe je op eigen initiatief dus je bent voortdurend aan het inschatten hoeveel je nodig hebt. Er moet genoeg zijn, maar je wilt je brood ook zo vers mogelijk aanbieden. Verder heb je zorg voor de kaas, de delicatessen en het gebak. Die koeltafels moet je ook bijvullen, op data controleren en wanneer nodig afprijzen. Het leuke aan deze functie is dat je heel zelfstandig werkt. Als ik eerst delicatessen wil doen, dan doe ik dat.”

Je bouwt een band op

“Ik denk dat een kwart van mijn werk bestaat uit klantcontact. Dan snijd je brood voor klanten of je vertelt ze waar iets ligt. Maar je bent ook belangrijk voor de sfeer. Als je klanten het gevoel geeft dat ze welkom zijn, dan krijg je ook positieve reacties terug. Met veel vaste klanten bouw je een band op. Zij voelen zich deel van de winkel en vertellen je van alles. Ik denk dat de goede sfeer tussen de collega’s in deze winkel hier ook aan bijdraagt. Dat voelen klanten denk ik.”

Je kunt hier nog heel lang groeien

“Dit werk is een bijbaantje naast mijn hbo-studie Multimedia Design. Dat is prima te combineren. Als je tijdelijk meer of minder wilt werken, dan kan dat. Voor nu is dit mijn ideale functie, maar als er een mogelijkheid komt om Teamleider te worden, dan zou ik die kans aangrijpen. Als je leidinggevende ziet dat je potentie hebt voor meer, dan laten ze je dat weten. Daarnaast moet je ook zelf duidelijk zijn in wat je wilt. Dan kun je hier nog heel lang doorgroeien.”

Jasmijn

Leerzaam werk en de tijd om te bedenken wat ik verder wil

Jasmijn Caissière ah-winkel

“Leuk en leerzaam werk en de tijd om te bedenken wat ik verder wil”

“Ik ben nu anderhalf jaar Caissière. Het begon als bijbaan tijdens mijn studie Sport en Bewegen. Toen werkte ik tien uur per week. Dat was prima te combiberen met studeren want ik was flexibel en Albert Heijn is flexibel, dus dan gaat het goed. Nu ben ik afgestudeerd en werk ik 24 uur per week. Een periode om me even te oriënteren op wat ik verder wil.”

Contact met mensen

“Het leuke van dit werk is dat je met zoveel verschillende mensen in aanraking komt. Vooral oudere mensen maken graag een praatje. Hen help je soms ook met inpakken. Er komen hier ook mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking omdat hier in de buurt een verzorgingstehuis zit. Een van hen komt me regelmatig een heel verhaal vertellen en gaat dan weg met de opmerking: ‘Misschien zie ik je ooit wel weer’. Maar gisteren was hij er ook en morgen vast ook, maar dat weet hij dan niet meer. Omdat ik hier in de buurt woon, word je op straat veel herkend en gegroet. Dat is leuk. Soms zie je mensen even denken ‘waar ken ik haar van?’ voordat het kwartje valt.”

Super sfeer

“De sfeer binnen het team is echt super. Eén of twee keer per jaar doen we vanuit de zaak iets leuks. Laatst gingen we op eigen initiatief met een groepje uit eten omdat we daar zin in hadden. Je weet ook best veel van elkaar. Je praat niet alleen over werk, maar ook over wat je nog meer bezighoudt. Zo ontstaan hier ook vriendschappen.”

Kassa én broodafdeling

“De sfeer is hier echt heel fijn. Ik heb bijvoorbeeld geen enkele schroom om iets te vragen. Binnenkort ga ik ook op de broodafdeling staan. Juist de afwisseling tussen kassa en brood lijkt me leuk nu ik 24 uur per week werk. Daar moet ik dan een leermodule voor doen. Dat is een soort toets die je hier in de winkel maakt. Voor elke functie is er een leermodule die je de gang van zaken uitlegt. Daarna leer je dat al doende toe te passen. Vandaaruit wil ik voorlopig nog wel even doorgroeien hier, tot ik weet wat ik mijn volgende stap wordt.”

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

Online sollicitatie formulier

1e gesprek (en optioneel 2e gesprek)

Overeenkomst

1ste werkdag!

Solliciteren bij Albert Heijn is eenvoudig. Eerst vul je digitaal het korte formulier in. Binnen 7 dagen geven wij aan of je op gesprek kan komen. Soms kan er een tweede gesprek plaatsvinden. Zodra je bericht krijgt om bij ons te starten in jouw bijbaan, vul je digitaal nog een paar laatste gegevens in. Welkom! Je kan starten!

Het kan ook zijn dat er nu nog geen volledige match is tussen jou en de vacature. We geven dat per sollicitatie stap dan ook eerlijk aan. We proberen je altijd nog tips mee te geven. Wellicht is er in de nabije toekomst wel een match en treffen we elkaar dan!

De sollicitatieprocedure kan in enkele winkels afwijken van bovenstaande beschrijving.

Een paar sollicitatietips

Solliciteren heb je misschien al eerder gedaan, of wordt dit jouw eerste keer! We willen je zo goed mogelijk helpen in je voorbereiding. Een aantal sollicitatietips lees je hieronder, opgesteld door onze huidige medewerkers.