Misschien wel de belangrijkste baan van Nederland

Beteken iets
Al vanaf een paar uurtjes per week

Werken bij Albert Heijn is niet zomaar een baan. Nee, je zorgt er toch maar mooi voor dat er in al die Nederlandse huiskamers elke dag weer iets lekkers op tafel staat.

Bekijk hier alle video’s.

Goed verdienen

Je doet belangrijk werk, dus daar staat ook een goed salaris tegenover. Met een
contract van maximaal 12 uurtjes per week krijg je een all-in uurloon. Dat betekent dat je
nooit hoeft te wachten op vakantiegeld of winstuitkering. Alles zit al bij je salaris
inbegrepen. Ook vakantiedagen en ADV worden direct omgerekend in extra geld. En
dat zijn alleen maar plusjes op je loonstrook.

Samen, dat werkt!

Werken bij Albert Heijn is samen klaarstaan voor onze klanten. Door de winkel netjes
en overzichtelijk te houden, even mee te lopen om een product aan te wijzen of door
een vraag te beantwoorden.
En: work hard, play hard. Bij Albert Heijn kom je altijd terecht in een leuk team. En
met een beetje geluk worden collega’s zelfs vrienden (of zijn ze dat al).

Flexibele werktijden

Je kunt bij ons al terecht vanaf zes uur per week. Je wilt natuurlijk tijd overhouden
voor vrienden, sport en school. Daarom zijn onze werktijden ook zo flexibel, zo is
er altijd wel een geschikt moment te vinden. Onze winkels zijn vaak zeven dagen per
week open tot acht, negen of tien uur ’s avonds. Oh, en met meer dan 850
vestigingen, zijn we nooit ver weg.

Met Appie kom je verder

Met je leidinggevenden en collega’s kom je erachter waar jij goed in bent. Zoals
verkopen, snel en efficiënt werken en omgaan met klanten. En krijg je de smaak te
pakken, dan zijn er natuurlijk allerlei doorgroeimogelijkheden naar functies als
teamleider of verkoopmedewerker. Ook kun je bij ons een leer-werktraject volgen of
stagelopen. Kortom, met een bijbaan bij Albert Heijn doe je (werk)ervaring op waar je
de rest van je loopbaan nog plezier van hebt.

Lijkt het je wat? Bekijk hierboven vacatures in jouw buurt en solliciteer in één minuut.

Salaris calculator

Wat ga je als Caissière of Vulploegmedewerker verdienen?

Let op: voor de bijbaan Cassière is de minimum leeftijd 16 jaar.

Wat zeggen andere werknemers?

Boris

"Albert Heijn investeert in je. Ook al is het je bijbaan."

Boris Caissière ah-winkel

“Albert Heijn investeert in je. Ook al is het je bijbaan.”

“Ik begon vierenhalf jaar geleden bij Albert Heijn als vakkenvuller. Ik was 15 en wilde een zakcentje verdienen. Ik had het naar mijn zin maar wilde op een gegeven moment meer. Ik was ook door de Teamleider aangemerkt als ‘talent’. Dat doen ze bij Albert Heijn met medewerkers waar ze doorgroeimogelijkheden in zien. Je krijgt er dan extra taken bij die je voorbereiden op een toekomstige rol als Teamleider. Als je dat zelf ziet zitten natuurlijk, want niets moet. Ik wilde dat wel. Na een tijdje werd ik gevraagd voor de kassa. Daar moest ik even over nadenken, want achter de kassa is wel echt een ander vak. Ik besloot het toch te doen en groeide al snel door van Caissière A naar Caissière B.”

Als Caissière B ondersteun je Caissières A

“Als Caissière B weet, kun en mag je meer dan als Caissière A. Je moet hiervoor ook een aantal extra leermodules halen. Sommige kun je thuis op de computer doen, maar de meeste doe je in de winkel. Misschien goed om ook even te zeggen dat je bij Albert Heijn, nog voor je maar een product mag aanraken, al bepaalde leermodules hebt gevolgd. Dat geldt voor elke functie. Als Caissière B houdt je overzicht over het hele kassapark. Verloopt de doorstroming naar wens of moeten er extra Caissières worden ingezet? Alleen een Caissière B kan aangeslagen producten annuleren, bijvoorbeeld als een klant zijn portemonnee is vergeten. Ook kun je als Caissière B het vergeten wachtwoord van de andere Caissières naar boven halen. Je hebt dus een ondersteunende rol naar de Caissières.”

Het gezicht van Albert Heijn

“Mijn dag begint met het aanvullen van de serviceartikelen. De servicebalie is min of meer mijn vaste werkplek. Daar kunnen klanten terecht voor wat ingewikkelder vragen. Stel, iemand komt terug met een beschadigd product. Dan geef jij hem zijn geld terug, maar ook gratis hetzelfde of een vervangend product. Zo kun je van een teleurgestelde klant een fan maken! Daarnaast spring ik soms in achter de kassa, als het druk is.”

Waardevolle werkervaring

“Ook als Caissière B ben ik aangemerkt als ‘talent’ en word ik opgeleid tot Teamleider Verkoopafhandeling. Albert Heijn investeert dus in me terwijl ze weten dat ik – na afronding van mijn hbo-opleiding Process & Food Technology – een baan in dat vak zal zoeken. Maar die doorstroming vinden ze prima en intussen kan ik mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten door mijn werkervaring hier. Want Albert Heijn is echt een goede leerschool. Naast de leermodules helpen ook de Supermarktmanager en de Teamleiders me bij mijn ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. Zo leer ik veel over mezelf. Hoe sta ik tegenover een groep? Wat is mijn lichaamstaal? Geef ik mijn instructies wel kort en bondig genoeg? Dat zijn inzichten waar ik blijvend mijn voordeel mee zal doen.”

Sander

"Een glimlach van de klant maakt mijn dag"

Sander Vulploegmedewerker ah-winkel

“Een glimlach van de klant maakt mijn dag”

“Ik begon op mijn veertiende bij Albert Heijn, als zaterdagmedewerker van 7 tot 12. Op mijn zestiende was ik klaar met de middelbare school en wilde ik een opleiding tot beveiliger volgen, maar dat kon pas als ik achttien was. Dus ik ging meer uren bij Albert Heijn werken en vond het zo leuk – en was ook verwend door de prima verdiensten! – dat ik bleef. Van Medewerker Vulploeg werd ik Allround Medewerker en nu ben ik een Senior Medewerker Verkoop. Ik volgde ook een cursus waardoor ik op de grill- en steakafdeling mag werken. Maar ik ga hier vertellen wat ik als Medewerker Vulploeg doe.”

Een eigen deel van de winkel

“Mijn werk begint bij aankomst van de vrachtwagen: om 9 uur. We halen alle rolcontainers binnen en dan splitsen we alle producten per winkelonderdeel. Om 11 uur beginnen we met vullen. Iedere vulploegmedewerker heeft zijn eigen deel van de winkel zodat je daar al snel alles van weet. Je moet gemiddeld 50 dozen per uur leegmaken. Dat is pittig, ook omdat je daarnaast de producten in het vak eromheen even naar voren trekt. Dat betekent dat je in een uur 150 producten hebt aangeraakt. Maar als je dan klaar bent, staan alle vakken netjes vol. Het geeft mij een goed gevoel als ik zie dat mijn pad er mooi strak bij staat.

Afwisseling en vooruitgang

“Het klinkt misschien raar voor een buitenstaander, maar ik vind dit werk heel afwisselend. Want er gebeuren altijd onverwachte dingen waar je snel en goed op moet inspelen. Vragen van de klanten, vragen van collega’s en andere ad-hoc probleempjes. Je merkt dat je daar steeds beter en sneller in wordt. En dat merken je collega’s ook.”

Een lachende klant

“Ik vind vooral het klantencontact leuk. Als een klant vraagt waar iets staat, kun je denken: pfoe, ikben al zo druk. Maar door even mee te lopen en het misschien ook voor de klant te pakken, krijg je weer zoveel waardering dat jouw dag ook leuker wordt. Als het mij lukt om een glimlach op een gezicht te toveren, dan is mijn dag goed.”

Miguella

"Hallo, bent u daar weer?"

Miguella Caissière ah-winkel

“Hallo, bent u daar weer?”

“Ik werk nu een jaar als caissière bij Albert Heijn en het bevalt me heel goed. Eerder werkte ik bij een fastfoodketen en een schoenenwinkel, maar ik vind dit het leukst. Vriendinnen die hier al werkt en raadden me aan ook hier te komen. Dat was een goede tip.”

Een goede plek voor een mensenmens

“Ik ben een mensenmens dus voor mij is dit een goede plek omdat je voortdurend met klanten
contact hebt. ‘Hallo bent u daar weer? Alles goed?’ Dat vind ik leuk. Zeker als het regent en somber is, probeer ik een lach op het gezicht te toveren.”

Vaste klant

“Er komt hier altijd een meneer die aan zijn rechterkant is verlamd na een hartinfarct. Dat heeft hij me verteld. Hij komt altijd naar mijn kassa en maakt een praatje waarbij hij ook geïnteresseerd is in mij. Het grappige is dat ik alles van hem weet, behalve hoe hij heet. Mijn naam weet hij natuurlijk wel, van mijn naambordje.”

Even wennen aan de codes

“In het begin was snel werken wel een uitdaging. Het scannen is makkelijk, maar voor bijvoorbeeld groenten en fruit moet je codes intoetsen. Als je die nog niet uit je hoofd weet, moet je ze opzoeken. Dat kost tijd en je bent je heel erg bewust van je tempo. Als mensen uit jouw rij naar een andere kassa gaan, weet je dat je niet snel genoeg bent. Maar dat overkomt je alleen in je eerste dagen.”

Goed salaris

“Over de betaling ben ik heel tevreden. Zeker als ik dat vergelijk met eerdere baantjes en met wat ik daarvoor moest doen, de werksfeer en de stress. Dan is dit absoluut het beste.”

Wesley

"Het lijkt alsof je steeds hetzelfde doet, maar iedere dag is anders"

Wesley Vulploegmedewerker ah-winkel

“Het lijkt alsof je steeds hetzelfde doet, maar iedere dag is anders”

“Ik werk nu twee jaar bij Albert Heijn, daarvoor werkte ik drie jaar bij een andere supermarkt. Na drie tijdelijke contracten zou ik een vast contract moeten krijgen maar daar doen ze daar niet aan. Dus ik begon hier als parttime Medewerker Vulploeg, eerst voor drie uur per dag. Maar sinds ik klaar ben met mijn studie Sport en Bewegen werk ik dagelijks van half zeven tot half vier. Maar het is tijdelijk. Ik doe een cursus sportmassage en wil straks Fysiotherapie gaan studeren.”

Splitsen, vakkenvullen en spiegelen

“Als je begint, krijg je duidelijke instructies en loopt er ook iemand met je mee. Je krijgt er snel handigheid in. Dat moet ook want je hebt een bepaalde tijd om een schap te vullen. Bij het vullen hoort ook het zogenaamde ‘spiegelen’. Dat is het naar voren trekken van de artikelen zodat je een mooi gevuld pad achterlaat. Nu ik langer werk en ’s ochtends begin, is mijn eerste taak het helpen lossen van de vrachtwagens. In de ochtend komen zuivel en diepvries binnen, dat zijn zo’n 20 rolcontainers. Dat doen we met z’n tweeën. De een gaat de artikelen overladen op andere karren, zodat de artikelen van één pad op één kar komen te staan. Splitsen heet dat. De ander pakt zo’n kar en gaat de vakken vullen. ’s Middags komen de houdbare artikelen en dan doen we hetzelfde.”

Klanten waarderen je hulp

“In deze functie heb je ook een rol naar de klanten toe. Hier komen veel studenten. Die hebben soms ook vragen over hoe je iets klaarmaakt dat ze in de Allerhande hebben gezien. Met de meeste vragen kan ik ze goed helpen omdat ik koken van huis uit heb meegekregen. Omdat dit een kleine winkel is, zijn onze schappen hoog. Regelmatig kan ik klanten helpen door iets aan te geven. Dat wordt gewaardeerd. Nu ik langer werk, leer ik de vaste klanten kennen en dat is leuk.”

Goede organisatie en goede sfeer

“Albert Heijn is een heel goed georganiseerde supermarkt. Ik vind dat het er hier professioneler aan toe gaat dan waar ik eerder werkte. Dat maakt het werken prettig. Je weet wat van je wordt verwacht. Misschien lijkt het voor een buitenstaander saai wat ik doe, maar de klanten en de verschillende acties maken dat geen dag hetzelfde is. Daarbij is het salaris goed en kun je met je diensten schuiven als dat nodig is. We hebben daarvoor een groepsapp aangemaakt en dat werkt prima. Je vraagt of iemand je dienst wil overnemen en als die er is, bel je de Teamleider of je mag ruilen. Dat het zo makkelijk werkt, zegt zeker iets over de onderlinge sfeer. Die is gewoon heel goed. Iedereen helpt elkaar.”

Jasmijn

"Leerzaam werk en de tijd om te bedenken wat ik verder wil"

Jasmijn Caissière ah-winkel

“Leuk en leerzaam werk en de tijd om te bedenken wat ik verder wil”

“Ik ben nu anderhalf jaar Caissière. Het begon als bijbaan tijdens mijn studie Sport en Bewegen. Toen werkte ik tien uur per week. Dat was prima te combiberen met studeren want ik was flexibel en Albert Heijn is flexibel, dus dan gaat het goed. Nu ben ik afgestudeerd en werk ik 24 uur per week. Een periode om me even te oriënteren op wat ik verder wil.”

Contact met mensen

“Het leuke van dit werk is dat je met zoveel verschillende mensen in aanraking komt. Vooral oudere mensen maken graag een praatje. Hen help je soms ook met inpakken. Er komen hier ook mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking omdat hier in de buurt een verzorgingstehuis zit. Een van hen komt me regelmatig een heel verhaal vertellen en gaat dan weg met de opmerking: ‘Misschien zie ik je ooit wel weer’. Maar gisteren was hij er ook en morgen vast ook, maar dat weet hij dan niet meer. Omdat ik hier in de buurt woon, word je op straat veel herkend en gegroet. Dat is leuk. Soms zie je mensen even denken ‘waar ken ik haar van?’ voordat het kwartje valt.”

Super sfeer

“De sfeer binnen het team is echt super. Eén of twee keer per jaar doen we vanuit de zaak iets leuks. Laatst gingen we op eigen initiatief met een groepje uit eten omdat we daar zin in hadden. Je weet ook best veel van elkaar. Je praat niet alleen over werk, maar ook over wat je nog meer bezighoudt. Zo ontstaan hier ook vriendschappen.”

Kassa én broodafdeling

“De sfeer is hier echt heel fijn. Ik heb bijvoorbeeld geen enkele schroom om iets te vragen. Binnenkort ga ik ook op de broodafdeling staan. Juist de afwisseling tussen kassa en brood lijkt me leuk nu ik 24 uur per week werk. Daar moet ik dan een leermodule voor doen. Dat is een soort toets die je hier in de winkel maakt. Voor elke functie is er een leermodule die je de gang van zaken uitlegt. Daarna leer je dat al doende toe te passen. Vandaaruit wil ik voorlopig nog wel even doorgroeien hier, tot ik weet wat ik mijn volgende stap wordt.”

Quirine

"Ik heb me hier echt ontwikkeld"

Quirine Vulploegmedewerker ah-winkel

“Ik heb me hier echt ontwikkeld”

“Dit is alweer mijn derde jaar bij Albert Heijn als Medewerker Verkoopklaar, ofwel vakkenvuller. Ik doe dit naast mijn opleiding. Ik hou van aanpakken, ik ben iemand die visueel is ingesteld en ziet wat er moet gebeuren. Ik werk dan ook liever dan dat ik met mijn neus in de schoolboeken zit. En dit werk bevalt me zo goed dat ik meer uren draai, wanneer dat uitkomt.”

Versproducten: First In, First Out

“Bij mijn ochtenddienst begin ik om 6.00 uur met het vullen de schappen. Dat doe je met z’n tweeën. Bij het vullen van de versproducten, trek je artikelen die er al staan naar voren en vul je van achteren aan. FIFO (First In, First Out) noemen we dat. Ook haal je alle producten in de schappen ernaast naar voren zodat de gang er mooi vol bij staat, zonder gaten. Omdat ik hier langer werk, krijg ik tijdens mijn avonddienst nog wat andere taken zoals het verwijderen van artikelen die de houdbaarheidsdatum hebben bereikt. Artikelen die hun houdbaarheidsdatum overmorgen bereiken, prijs ik af met een -35% sticker. ’s Ochtends staan klanten daar voor in de rij.”

Je wordt herkend

“Op straat of op de sportvereniging word ik regelmatig aangesproken door mensen die me kennen van Albert Heijn. En in de winkel word ik weer aangesproken door klanten die me privé kennen. Dat is leuk. Soms vragen klanten mij ook om hulp. Bijvoorbeeld als een actieproduct op is. Dan wijs ik hen erop dat ze een reclamecheque kunnen vragen bij de servicebalie. Daarmee krijg je de actiekorting zodra het product er weer is.”

Eén grote familie

“Ze noemen de medewerkers van Albert Heijn wel eens een grote familie. Dat lijkt voor een buitenstaander misschien overdreven, maar het klopt wel een beetje. Iedereen is aardig en helpt elkaar. Ook er is ruimte voor een geintje op z’n tijd. Verder vind ik dat ik goed betaald krijg, zeker als ik hoor wat er elders wordt betaald. Maar dat is niet het enige. Ik heb me hier ook op persoonlijk vlak ontwikkeld. Doordat dit een veilige werkomgeving is, ben ik meer gaan durven. Vroeger was ik heel verlegen, nu ben ik veel spontaner.”

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

Online sollicitatie formulier

1e gesprek (en optioneel 2e gesprek)

2e gesprek met (assistent) supermarktmanager

Overeenkomst

1e werkdag

Solliciteren bij Albert Heijn is eenvoudig. Eerst vul je digitaal het korte formulier in. Binnen 7 dagen geven wij per email aan of je op gesprek kan komen. Soms kan er een tweede gesprek plaatsvinden. Zodra je bericht krijgt om bij ons te starten in jouw bijbaan, vul je digitaal nog een paar laatste gegevens in. Welkom! Je kan starten!

Het kan ook zijn dat er nu nog geen volledige match is tussen jou en de vacature. We geven dat per sollicitatiestap dan ook eerlijk aan. We proberen je altijd nog tips mee te geven. Wellicht is er in de nabije toekomst wel een match en treffen we elkaar dan!

Een paar sollicitatietips

Solliciteren heb je misschien al eerder gedaan, of wordt dit jouw eerste keer! We willen je zo goed mogelijk helpen in je voorbereiding. Een aantal sollicitatietips lees je hieronder, opgesteld door onze huidige medewerkers uit de winkels. Zij zijn je voor geweest en kijken uit naar jouw komst!