Werken en leren bij Albert Heijn

Vind jouw leerwerktraject bij Albert Heijn

Welkom om de informatiepagina voor het BBL- of BOL-leerwerktraject van Albert Heijn. Lees hieronder snel verder!

Wat ga je doen?

Het leerwerktrajact bij Albert Heijn is een ideale combinatie van naar school gaan en werken bij een Albert Heijn bij jou in de buurt.
Op mbo-niveau kun je zowel een BBL- als een BOL-traject volgen:

  • BBL-traject: vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school.
  • BOL-traject: één dag in de week werk en vier dagen in de week naar school.

Ben je een BBL-student?

Volg je een BBL-studie en ben je op zoek naar een leerwerktrajact? Kom dan bij Albert Heijn om werken én leren te combineren. Je krijgt begeleiding van de Supermarktmanager of Manager van de winkel. Daarnaast krijg je een arbeidsovereenkomst voor minimaal 20 en maximaal 32 uur per week (in overleg). Ben je benieuwd naar het uurloon? Check dan de salarisindicator onder “Wat ga je verdienen?”.

Ben je een BOL-student?

Ben jij een BOL-student en op zoek naar een toffe stageplek? Dan is Albert Heijn de ideale plek voor jou om stage te lopen! Bij Albert Heijn krijg je continu begeleiding van de Supermarktmanager of Manager van de winkel. Bovendien krijg je een stagevergoeding van € 2,15 per uur!

Dit ga je doen in de winkel

  • Elke dag ben je bezig met onze klanten. Je bent het visitekaartje van Albert Heijn.
  • Een afwisselende en flexibele baan. Je gaat hierbij binnen alle afdelingen van de winkel aan de slag. Je komt alles te weten over het werk binnen onze winkels; van vakkenvullen tot aan klanten adviseren bij de informatiebalie. Alles komt voorbij tijdens jouw opleiding. Zo kan jij je als Retail talent helemaal op je toekomst voorbereiden.
  • Een klantgerichte rol in een gezellig team!

Benieuwd naar de ervaring van BBL-studenten? Lees meer over hun ervaring bij ons in de winkel onder het kopje ‘BBL’ers vertellen’.

Wij bieden jou

Verdien tijdens jouw leerwerktraject ook een fijn salaris.
Jij bent het visitekaartje van Albert Heijn en zorgt voor een fijne winkelervaring voor alle klanten!
Afhankelijk van jouw prestaties zijn er veel doorgroeimogelijkheden.
Een afwisselende baan waarbij je continu wordt uitgedaagd!
Je werkt samen in een divers team en ontmoet iedere dag weer nieuwe klanten. Hoe leuk is dat!
Per dag vult Albert Heijn meer dan 6 miljoen bordjes. Jij vervult daarbij een heldenrol!

Salaris calculator

Wat ga je verdienen?

 

Het BBL-traject is volgens Chayenne van Hoof dé manier om te ontdekken wat nou écht bij je past.

Chayenne (2003) werkte voor de start van het BBL-traject al voor Albert Heijn. Ze vond de sfeer toen al erg gezellig en ervaarde dat er eigenlijk altijd collega’s in de buurt aan het werk zijn, waardoor ze nooit alleen werkt. Dit maakt haar werk een stuk gezelliger en ze bouwt daardoor ook snel vriendschappen op. Inmiddels heeft ze al veel nieuwe vrienden gemaakt die ze ook buiten werktijd ziet. De leukste herinnering brengt haar terug naar het personeelsuitje waarbij ze gingen lasergamen in de winkel. Dit was een hele toffe ervaring! Voor Chayenne is de combinatie van gezelligheid en werken erg belangrijk.Leren en ervaring opdoen: de ideale combinatie voor Leroy Offermans.

Al op jonge leeftijd hoorde Leroy (2003) veel positieve verhalen over Albert Heijn. Zijn oma deed daar niet alleen haar boodschappen, maar stond zelf ook met heel veel plezier op de Deli afdeling. Naast zijn oma werkte zijn tante toen ook al voor Albert Heijn. Na veel verhalen kon hij niet wachten om deze fijne werksfeer ook zelf te ervaren. Toen hij eindelijk 15 jaar was geworden, begon hij al snel met een bijbaan als medewerker Verkoopklaar. Na het afronden van de mavo twijfelde hij geen seconde en koos vol overtuiging voor het BBL-traject van Albert Heijn.Bij Albert Heijn werk je altijd in een dynamische omgeving, waarbij het element ‘fun’ een grote rol speelt. Je leert in een veilige omgeving en fouten maken mag.

BBL-begeleider en Supermarktmanager Robbert (1984) begon zijn carrière bij Albert Heijn als 16-jarige scholier. Tijdens zijn studie is hij altijd werkzaam gebleven als leidinggevende in verschillende winkels. Na het afronden van zijn studie als leraar geschiedenis heeft hij enige tijd voor de klas gestaan én bij Albert Heijn gewerkt. Uiteindelijk heeft hij de keuze gemaakt om door te gaan bij Albert Heijn. Momenteel is hij Supermarktmanager van twee winkels in de omgeving van Den Haag. Hij ervaart veel plezier aan het begeleiden van BBL- en BOL-studenten.Ben je benieuwd hoe het sollicitatieproces eruitziet? Kijk dan snel naar onderstaande stappen.

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

Online sollicitatie formulier

1e gesprek (en optioneel 2e gesprek)

Overeenkomst

1ste werkdag!

Solliciteren bij Albert Heijn is eenvoudig. Eerst vul je digitaal het korte formulier in. Geef hierbij expliciet aan dat je solliciteert op een BBL of BOL vacature. Binnen 7 dagen geven wij aan of je op gesprek kan komen. Soms kan er een tweede gesprek plaatsvinden. Zodra je bericht krijgt om bij ons te starten in jouw leer-werktraject, vul je digitaal nog een paar laatste gegevens in. Welkom! Het werk aan je toekomst kan nu beginnen!

Het kan ook zijn dat er nu nog geen volledige match is tussen jou en de vacature. We geven dat per sollicitatie stap dan ook eerlijk aan. We proberen je altijd nog tips mee te geven. Wellicht is er in de nabije toekomst wel een match en treffen we elkaar dan!

De sollicitatieprocedure kan in enkele winkels afwijken van bovenstaande beschrijving.

Sollicitatietips

Solliciteren heb je misschien al eerder gedaan, of wordt dit jouw eerste keer! We willen je zo goed mogelijk helpen in je voorbereiding. Een aantal sollicitatietips lees je hieronder, opgesteld door onze huidige medewerkers.

Functies in de winkel

Caissière

Als caissière bij Albert Heijn ben je het visitekaartje van de winkel.
606 vacatures bij jou in de buurt

Kwaliteitsmedewerker

Als kwaliteitsmedewerker zorg je ervoor dat de winkel schoon en veilig is. Voor klanten en iedereen die er werkt.
310 vacatures bij jou in de buurt

Medewerker Verkoopklaar

Als vulploegmedewerker bij Albert Heijn help je bij het lossen van de vrachtwagens en vul je de schappen.
834 vacatures bij jou in de buurt