Ik werk aan de real nerdy stuff.

Yuan Fu

Daarom werk ik bij Albert Heijn

Een echt goede full-stack engineer worden - dat is de ambitie van Yuan, Tech Talent in Albert Heijns Tech Talent Track. Drie tech-opdrachten van 6 maanden geven hem een stevige basis en een kickstart van zijn carrière in de fascinerende wereld van food retail IT. 

Yuan begon in februari 2023 met het traject, samen met acht net-afgestudeerden. Hij zit momenteel in zijn eerste rotatie. “Ik werk als frontend developer in het team dat oplossingen maakt voor andere engineers binnen Ahold Delhaize. We maken het makkelijker voor gebruikers om processen en workflows te beheren, dus ons platform is belangrijk voor het bedrijf. Ons team is een ‘tech voor tech’ - of 'engineers voor engineers’ - team. We werken aan de real nerdy stuff.”   

Echte oplossingen voor echte gebruikers 

Yuan wil graag werken aan echte oplossingen voor echte gebruikers, bij een groot bedrijf dat tech-innovatie hoog in het vaandel heeft. “Dit is zo anders dan wat ik op de universiteit heb geleerd. Dit is de echte wereld. Ik ben hier pas een paar maanden, maar ik merk dat ik al ontzettend veel heb geleerd op tech-gebied. Van mijn collega's, die enorm behulpzaam en open zijn, en gewoon door dingen te doen zoals kleine issues uit onze backlog aanpakken: pagina's repareren, paginaonderdelen ontwerpen en helpen met frontend-taken.” 

Gek op technologie  

“In de praktijk leer ik nu vanaf nul te werken met React en Nodejs, twee van de meest gebruikte softwarepakketten in ons team. Het is gaaf om te zien hoe snel mijn skills verbeteren, al valt er natuurlijk nog veel te leren. Het motto hier is ook ‘never stop learning’. Iedereen is echt gek op technologie en tech-innovatie, op een heel natuurlijke manier. De meeste van mijn collega's bouwen thuis dingen voor zichzelf, gewoon voor de lol. Ik was niet echt zo, maar ze hebben me wel geïnspireerd om mijn persoonlijke website te bouwen, een nuttig en leuk leerproces.” 

Kers op de taart 

“Deze track is een geweldige start van mijn loopbaan. Voor een pas afgestudeerde techneut als ik is het de hemel om zoveel verschillende aspecten van engineering te kunnen meemaken, in verschillende teams en met al die allernieuwste technologieën. De kansen die we krijgen voor persoonlijke ontwikkeling zijn de kers op de taart. Er ligt veel nadruk op wie je bent als persoon en wat je nodig hebt om te groeien. Dat merkte ik al bij de sollicitatie, en dat is nog steeds zo; zo zijn er regelmatig bijeenkomsten voor onze hele Tech Talent-groep, rondom onderwerpen als teamwork, persoonlijk leiderschap en communicatie. We zijn dus zeker niet alleen met nerdy stuff bezig.” 

Yuan: 

  • Behaalde een bachelor in Electrical Engineering in China 
  • Deed de masteropleiding Embedded Systems aan de TU Delft 
  • Speelt sinds kort gitaar 
  • Houdt van koken, vooral de Chinese keuken, en is daar behoorlijk goed in. “Ik durf te zeggen dat ik beter kook dan sommige professionele koks!”

Lees de verhalen van andere Tech Talents: Juup en Sukhuma

Heb je nog niet de baan gevonden die je zoekt?

Bekijk ons overzicht van alle vacatures en gebruik de zoek- en filtermogelijkheden om snel jouw vacature te vinden.