Op jonge leeftijd mocht ik al leidinggeven, hoe gaaf is dat!

Leroy Offermans

Daarom werk ik bij Albert Heijn

Al op jonge leeftijd hoorde Leroy (2003) veel positieve verhalen over Albert Heijn. Zijn oma deed daar niet alleen haar boodschappen, maar stond zelf ook met heel veel plezier op de Deli afdeling. Naast zijn oma werkte zijn tante toen ook al voor Albert Heijn. Na veel verhalen kon hij niet wachten om deze fijne werksfeer ook zelf te ervaren. Toen hij eindelijk 15 jaar was geworden, begon hij al snel met een bijbaan als medewerker Verkoopklaar. Na het afronden van de mavo twijfelde hij geen seconde en koos vol overtuiging voor het BBL-traject van Albert Heijn.

Gestart als medewerker Verkoopklaar

Ik ben precies op mijn 15de verjaardag gestart bij een Albert Heijn XL winkel als medewerker Verkoopklaar. Een medewerker Verkoopklaar werkt op de afdeling Operatie. Ik kwam terecht in een fijn team met een hele gezellige werksfeer. Hierdoor had ik het al snel naar mijn zin. Ik begon met het vullen van de vakken, maar al snel mocht ik ook andere taken oppakken.

De werkzaamheden bevielen mij heel goed. Ik vond Albert Heijn toen al een goede werkgever en ik had weinig motivatie om op school te leren. Hierdoor twijfelde ik nog over wat ik na het behalen van de mavo wilde gaan doen. Toen mijn Supermarktmanager mij wees op het BBL-traject, werd ik gelijk enthousiast. Bij het BBL-traject leer je voornamelijk van de praktijk en alle theorie is gekoppeld aan de praktijk. Hierdoor kan je de theorie direct inzetten: de ideale combinatie voor mij!

‘Je wordt ingepland op de afdeling die het beste aansluit op je interesses en kwaliteiten’

BBL-traject

Iedere BBL’er heeft op een vaste dag in de week school. Ik heb iedere woensdag school. Vanuit mijn school krijgen wij kernopdrachten. Deze opdrachten moet ik dan uitvoeren in de Albert Heijn. Zo begon ik bijvoorbeeld met een stage op verschillende afdelingen. De afdeling Operatie kende ik al, maar ik heb ook drie weken stage gelopen bij bijvoorbeeld de afdeling Service. Hierdoor kon ik alle werkzaamheden van deze afdeling ook eigen maken. Daarna kreeg ik de ruimte

om te kiezen voor de afdeling die het beste bij mij past. Voor mij was dit de afdeling Operatie, waardoor ik daar nu volledig ingepland wordt. Maar wanneer een andere afdeling beter aansluit bij je interesses en kwaliteiten, dan is dat ook mogelijk.

'Op mijn 17de mocht ik al de planning maken en leidinggeven, hoe gaaf is dat!’

De leukste kernopdracht die ik moest uitvoeren ging over leidinggeven. Dit was in het begin ook wel een uitdaging. Ik was namelijk zelf nog best jong – 17 jaar – en mocht opeens de planning maken en ‘het gewoon gaan proberen’. Daarnaast mocht ik steeds vaker een shift gaan draaien met minimaal 7 medewerkers. Natuurlijk maak je wel eens fouten, maar door het gewoon te gaan doen, leer je het wel echt. Soms was ik bijvoorbeeld iets te direct, maar daarna vind je al snel je draai en bouw je een goede relatie op met het team.

‘Je begeleider staat echt naast je en denkt altijd met je mee’

Begeleiding

Ik heb de begeleiding altijd als erg fijn ervaren. Je begeleider bij Albert Heijn staat echt naast je en denkt altijd met je mee. Mijn leidinggevende stond ieder moment voor mij klaar en ondersteunde mij altijd, zowel op werk als privé. Dit vond ik erg prettig aangezien de samenwerking hierdoor erg fijn verliep. Ook werd ik afgelopen jaren veel gecoacht. Toen ik aan had gegeven graag Shiftleider te willen worden, hebben we hier samen veel gesprekken over gevoerd.

Doorgroeimogelijkheden

Het gaafste van het BBL-traject vind ik de doorgroeimogelijkheden. Tijdens het BBL-traject kan je jezelf al verder ontwikkelen en promotie maken. Daarnaast is het heel erg tof dat je ook na het BBL-traject nog verder door kan groeien. Ik ben bijvoorbeeld het BBL-traject begonnen als medewerker Verkoopklaar. Inmiddels ben ik na een tijd hard werken en veel investeren benoemd tot Shiftleider, dat is wel iets waar ik hartstikke trots op ben!

“HBO-duaal is voor mij de perfecte stap om zo door te groeien tot Manager”

Toekomst

Na het afronden van het BBL-traject wil ik uiteindelijk graag HBO-duaal gaan volgen. Voor mij zou dit de ideale stap zijn om zo verder door te groeien tot Manager en wie weet zelfs Supermarktmanager. Het werken in de supermarkt bevalt mij erg goed. Wel wil ik, voordat ik nog verder doorgroei, ook een stage gaan lopen buiten de supermarktbranche. Hierdoor kan ik ook ervaring opdoen binnen een ander bedrijf en mijzelf verder ontwikkelen voordat ik definitief kies voor een toekomst met een fulltime baan bij Albert Heijn. Natuurlijk blijf ik wel als Shiftleider werkzaam naast deze toekomstige stage buiten de supermarktbranche.

Heb je nog niet de baan gevonden die je zoekt?

Bekijk ons overzicht van alle vacatures en gebruik de zoek- en filtermogelijkheden om snel jouw vacature te vinden.