Ik krijg alle ruimte om te zoeken wat bij mij past.

Robbert van Swol

Daarom werk ik bij Albert Heijn

Inmiddels werk ik alweer meer dan 20 jaar bij Albert Heijn. De afgelopen jaren heb ik verschillende BBL- en BOL-studenten aangenomen en mogen begeleiden. Ik vind het ontzettend gaaf dat ik dit kan doen. Voor Albert Heijn is dit namelijk écht een mooie kans om nieuwe talenten aan te nemen. Daarnaast hebben wij ook een grote verantwoordelijkheid als één van de grootste werkgevers van NL. Met mijn achtergrond in het onderwijs spreekt mij het onderwerp ook aan. Ik probeer samen met mijn Managers een zo mooi mogelijke loopbaan te creëren voor BBL- en BOL-studenten.

Het BBL- of BOL-traject is ideaal om in een korte periode een goed beeld te krijgen van de retail. De studenten krijgen bij mij in de winkel verschillende leersituaties aangeboden. Ik vind het belangrijk dat studenten zich op verschillende gebieden ontwikkelen. De studenten vullen dus echt niet alleen maar vakken, iedere periode krijgen ze een nieuwe uitdaging om zo kennis te maken met alle verschillende afdelingen en mogelijkheden bij Albert Heijn.‘

‘Ieder traject is per student anders ingericht’

De thema’s voor de studenten worden vanuit hun studie vormgegeven. We zien dat de opdrachten per opleiding, niveau en opleidingsinstituut verschillen. Dit maakt dat alle trajecten er anders uitzien. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een student een blok Service & Betalen volgt. Dan gaan wij samen met de student kijken welke werkzaamheden opgepakt kunnen worden bij de afdeling Service. Wanneer de student juist meer moet focussen op het proces bij Operatie, dan draait de student meer uren bij deze afdeling. Op deze manier is het voor de student haalbaar om aan alle eisen van de studie te voldoen.

‘Het initiatief proberen we altijd bij de student te laten’

Ik heb nu twee BBL-ers in mijn winkel werken. We proberen op zoveel mogelijk vaste momenten begeleiding te bieden. Dit wordt ingepland samen met één van de Managers. Sommige opdrachten vragen meer begeleiding dan andere opdrachten. Naast deze opdrachten staan er altijd vaste momenten met de schoolbegeleider ingepland.

Veel mogelijkheden bij Albert Heijn

Eigenlijk kun je met bijna alle studies een BBL- of BOL-traject starten bij Albert Heijn. Ik heb bijvoorbeeld al eens studenten begeleid met de studierichting HR, logistiek of grafisch vormgeven. Zo is deze laatste student bijvoorbeeld aan de slag gegaan met de social media kanalen van onze winkel.

Dit laat zien dat bijna iedere student een stage kan lopen bij Albert Heijn. Wel moet de begeleider hiervoor een speciaal certificaat hebben behaald. Pas daarna is een winkel bevoegd om studenten binnen deze richting te begeleiden. Bij een sollicitatiegesprek is het daarom belangrijk om dit aan te geven zodat de Supermarkmanager de mogelijkheden kan bekijken. Dit kan per winkel verschillen.

‘Albert Heijn is de ideale plek voor een leerwerktraject’

Waarom starten met een BBL-opleiding bij Albert Heijn?

Een BBL- of BOL-traject bij ons heeft op meerdere manieren écht een toegevoegde waarde. Ik zal de belangrijkste drie benoemen. Allereerst werk je bij Albert Heijn altijd in een dynamische omgeving. Er zit veel snelheid in onze organisatie waardoor wij erg wendbaar zijn om mee te bewegen met een opleiding. Een opleiding duurt vaak drie jaar. Dus als je in die jaren graag verschillende afdelingen en taken wilt doorlopen, dan kan dat hartstikke goed bij ons. Daarnaast is Albert Heijn een dwarsdoorsnede van onze samenleving. Je werkt met verschillende collega’s en je ontmoet iedere dag weer nieuwe klanten. Hierdoor ontstaat een fijne werkomgeving waar je van veel collega’s en klanten kunt leren. Tot slot is er altijd een Manager aanwezig. Hierdoor kunnen we garanderen dat iedereen de juiste begeleiding ontvangt en wordt gecoacht op opgestelde leerdoelen.

‘Het element ‘fun’ speelt de grootste rol’

Ik wil toch graag nog één heel belangrijk element toevoegen, namelijk FUN! Fun is voor ons ontzettend belangrijk. Door een leuke werkplek te creëren blijft het ook fun om bij ons te werken en de opleiding succesvol af te ronden. Maar het is ook gewoon écht een gezellige werkplek. Het is een fijne en veilige werkplek waar je leert en fouten mag maken. Tot slot houd je er ook nog eens een papiertje aan over, dus ik kan geen één reden bedenken waarom je het niet zou doen.

Heb je nog vragen? Loop dan een Albert Heijn winkel binnen en vraag naar de Supermarktmanager.

Heb je nog niet de baan gevonden die je zoekt?

Bekijk ons overzicht van alle vacatures en gebruik de zoek- en filtermogelijkheden om snel jouw vacature te vinden.