Het is jouw carrière en je krijgt alle ruimte om je potentieel te laten zien.

Charlotte Alejo

Daarom werk ik bij Albert Heijn

Dankzij Business Analist Charlotte blijven onze winkels draaien

Winkelsensoren die klantgedrag meten, een drukke webshop met duizenden producten en talloze innovaties voor en achter de schermen: voordat Charlotte Alejo bij Etos solliciteerde, had ze geen idee hoeveel tech er achter een drogisterij zit. Nooit over nagedacht. In februari 2022 kwam ze in dienst als Business Analist. Wat haar het meest aanspreekt? “Ik zie snel resultaat van mijn werk en heb doorgroeimogelijkheden. Dat past bij mij.”

Bezint eer gij handelt

“Op verjaardagsfeestjes vertel ik vaak dat ik de werkvoorbereider ben voor de developers. Zo kun je mijn werk als Business Analist het beste omschrijven. Developers kunnen natuurlijk niet lukraak programmeren, ze willen eerst weten wie, wat en waar. En vooral: waarom. Ik ga in gesprek met de gebruikers: medewerkers van een winkel of een distributiecentrum. Samen inventariseren we hun wensen en de belemmeringen. Mijn team komt vervolgens met een aantal concepten, die ik weer voorleg aan de gebruikers. Zij kiezen hun favoriet en dan kunnen we gaan bouwen. Zo houden we de distributiecentra en winkels van Etos draaiende. Als één proces uitvalt, kan de hele keten in de war raken en verkoop je niets meer. Als techneut - zo noemen we onze IT'ers - ben je dus onmisbaar.”

Een nieuwe stap

“Op jonge leeftijd wist ik al dat ik met computers wilde werken. Eerst studeerde ik autotechniek, maar ik was meer geïnteresseerd in de computer in de auto dan in het voertuig zelf. Dus stapte ik over naar informatica. Bij mijn vorige werkgever, een bedrijf in de autosector, mocht ik verschillende functies uitproberen en zo ben ik business analist geworden. Ik hou ervan dingen uit te zoeken en samen met anderen processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Ik heb jaren met veel plezier bij mijn vorige bedrijf gewerkt, maar helaas kreeg ik daar niet de kans om door te groeien. Op een dag raakte ik aan de praat met een recruiter van Ahold en niet veel later had ik maar liefst twee aanbiedingen. Bij Ahold kon ik aan de slag als IT-projectmanager, bij Etos als business analist.”

Alleskunner

“Ik koos voor Etos omdat de organisatie kleiner is en daardoor de resultaten van je werk snel zichtbaar zijn. Daarnaast is retail een enorm interessante branche. Soms moeten we iets totaal nieuws opzetten, zoals een oplossing voor als een product niet leverbaar is. Daarvoor hebben we een systeem bedacht waarmee we op tijd het schap kunnen aanvullen met een vergelijkbaar product. Soms moeten we een specifiek onderdeel slim inrichten. De persoonlijke aanbiedingen op etos.nl zijn daar een goed voorbeeld van. We hebben het nu zo ingericht dat het nog beter aansluit bij de behoefte van elke individuele klant. Het is nu een goed moment om bij Etos in te stappen, want de komende tijd gaan we veel oude software vervangen of updaten. Genoeg waar wij techneuten onze tanden in kunnen zetten.”

De cijfers vertellen het verhaal 

“Bij Etos en IT denk je misschien aan een webshop vol mascara, deodorant en babydoekjes. Maar ook in onze fysieke winkels wemelt het van de innovaties. Zo hebben we een winkel vol sensoren waarmee we het gedrag van klanten nauwkeurig kunnen meten. Welk artikel pakken ze op, hoe staan ze voor het schap? Stapt iemand de winkel binnen alleen om zonnebrandcrème te kopen, of loopt hij rond op zoek naar inspiratie? Op basis van die gegevens neemt Etos beslissingen; welke producten we wel en niet aanbieden bijvoorbeeld.”

Je eigen toekomst creëren

“Ik denk niet dat ik bij Etos snel uitgekeken raak, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Zoveel verschillende afdelingen, er is altijd wel een project waar je in wilt duiken. En dat is precies de bedoeling: je bepaalt zelf hoe je je verder ontwikkelt. Samen met je leidinggevende maak je een individueel plan waarin je beschrijft in welke functie je wilt groeien en hoe je dat gaat bereiken. Welke cursussen je kunt volgen en met welke collega's je gaat samenwerken. Etos is een organisatie die echt aandacht heeft voor je mentale gezondheid. Als je ergens mee worstelt, is er een psycholoog die met je meedenkt. Het is jouw carrière en je krijgt alle ruimte om je potentieel te laten zien.”

Gewoon jezelf zijn

“Borrelen op vrijdagmiddag, samen op skireis gaan of Formule 1 kijken: hier ben je onderdeel van het team. We ontwikkelen ons ook als groep, zoals met de hackaton die we onlangs organiseerden. In korte tijd hebben we enorm veel ideeën uitgewerkt, en we bouwen nu aan het winnende concept. Een tip van de sluier: het gaat om verbinding en samen eten. Wat ik heel belangrijk vind bij Etos is dat ik hier mag zijn wie ik ben, het volledige pakket. Ik had bijvoorbeeld een verrassende ervaring toen ik hier net was begonnen. Het management presenteerde het nieuwe beleid, maar het ontbrak aan een duidelijke IT-visie. Terwijl ik graag werk vanuit doelstellingen. Toen ik mijn manager dit vertelde, ging hij meteen aan de slag en plande een vergadering om het nieuwe IT-beleid te presenteren. Je wordt serieus genomen, dat maakt dit bedrijf bijzonder.” 
 

Heb je nog niet de baan gevonden die je zoekt?

Bekijk ons overzicht van alle vacatures en gebruik de zoek- en filtermogelijkheden om snel jouw vacature te vinden.