Supermarktmanager bij Albert Heijn

Aan de slag als Supermarktmanager bij Albert Heijn betekent:

 • Een uitdagende en verantwoordelijk baan met impact
 • Werken in een groeiende, dynamische en succesvolle organisatie
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Elke keer weer de verwachtingen van de klant overtreffen

Ben jij een ervaren manager met ambitie?

Als Supermarktmanager bij Albert Heijn krijg je verantwoordelijkheid en heb je impact op het dagelijks leven van onze klanten, medewerkers en buren.

Wij bieden een uitdagende omgeving om jezelf verder te ontwikkelen tot succesvol retailmanager. Je bent gastheer voor je klanten, een aanspreekpunt voor de buurt en verantwoordelijk voor een moderne en dynamische supermarkt met gemiddeld 150 werknemers. Met je winkelmanagement en medewerkers ben jij verantwoordelijk voor het waarmaken van de klantverwachtingen en de te behalen bedrijfsresultaten. Je zorgt ervoor dat jouw winkel optimaal presteert, zodat medewerkers met plezier in jouw winkel werken en klanten graag blijven terugkomen.

In een operationele hands-on rol, waarin je denken, durven en doen combineert, weet je door jouw vakkennis, ondernemersgeest en hulpvaardigheid de klanten aan je winkel te binden en commercieel succes te verwerven. Je bereikt deze resultaten door processen efficiënt uit te voeren, aantrekkelijke producten (in een aantrekkelijke presentatie) te verkopen en verbeterideeën te ontwikkelen en uit te voeren. Je maakt verbinding met klanten, medewerkers en buren. Zo draag jij iedere dag bij aan een beter leven voor velen.

Wij bieden:

 • Een uitdagende, verantwoordelijke en integrale baan waar je de mogelijkheid hebt om het leven van mensen in jouw buurt aangenamer te maken
 • Werken in een groeiende, dynamische en succesvolle organisatie
 • Werken bij de marktleider waar we onszelf graag iedere dag verbeteren
 • Goede ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een goed salaris en aantrekkelijke winst- en bonusregelingen
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden

Jouw profiel:

 • Je hebt managementervaring en je ademt retail/FMCG. Je bent resultaatgericht en zet de winkel graag naar je hand.
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding en een aantal jaren aantoonbare leidinggevende ervaring.
 • Ondernemen zit in je bloed, net als het verlenen van service en omgaan met mensen (coachen, motiveren, enthousiasmeren).
 • Je hebt organisatietalent, houdt van aanpakken en barst van de energie.
 • Je bent in staat om complexe winkelprocessen te begrijpen en in beweging te krijgen.
 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving en zoekt continue naar mogelijkheden om het beter te doen.
 • Je hebt een visie op korte en lange termijn vanuit een gedegen analyse.
 • Je bent autonoom en authentiek en weet medewerkers te enthousiasmeren.

Over Albert Heijn:

Bij Albert Heijn willen we het iedere dag beter doen. Beter voor onze medewerkers, onze klanten en de omgeving waarin we leven. We werken met ruim 110.000 gemotiveerde en hardwerkende medewerkers in meer dan 900 winkels in Nederland, België en Duitsland. Met onze vakkennis, koopmanschap, hulpvaardigheid en betrokkenheid willen we het leven van alledag steeds aangenamer maken. Samen zorgen we ervoor dat Albert Heijn een plek is waar onze klanten en medewerkers graag komen.

Albert Heijn is onderdeel van het concern Ahold Delhaize, één van de grootste internationale retailers, leider in supermarkten en e-commerce. Bij Ahold Delhaize werken 375.000 collega’s, die in 11 verschillende landen elke week 50 miljoen klanten bedienen. In al onze sterke, lokale merken zit veel kennis, ervaring en slagkracht. Het is onze ambitie om klanten, medewerkers en de lokale gemeenschap iedere dag nieuwe inspiratie te bieden en het leven voor iedereen net iets makkelijker, gezonder en betaalbaar te maken. Om onze koppositie te versterken hebben we de beste mensen nodig.

Wij hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt aan onder andere deze highlights:

 • Forse suikerreductie op 100 meest populaire eigen-merk producten
 • AH XL Purmerend duurzaamste supermarkt van heel Europa
 • 29.000 artikelen verkrijgbaar van Albert Heijn, Etos, Gall&Gall via ah.nl
 • Bijna 1.500 biologische artikelen in de (online) schappen
 • Persoonlijke aanbiedingen voor 3,3 miljoen mijn Bonus klanten
 • 86% van de Nederlandse huishoudens kan boodschappen thuis laten bezorgen
 • Eerste gemechaniseerde distributiecentrum in aanbouw
 • 97% van alle verse vis bij Albert Heijn is duurzaam
 • Dino actie met AR en VR meest innovatieve spaaractie ooit

Ben jij de (assistent) supermarktmanager die we zoeken?
Bekijk hieronder het actuele vacatureoverzicht.

Test

test

Salaris calculator

Wat ga je verdienen?

Opleiding en ontwikkeling

Albert Heijn ondersteunt jou in je persoonlijke ontwikkeling, onder andere door middel van een interne opleiding. In de praktijk komt het vaak voor dat je begint als Assistent Supermarktmanager. In deze functie ben je de directe managementcollega en de vervanger van de Supermarktmanager en zorg je ervoor dat de supermarkt optimaal draait. Bovendien ben je in deze functie ben je medeverantwoordelijk voor een miljoenenomzet. Omdat je bijna letterlijk naast de Supermarktmanager staat, leer je enorm snel en veel. Hoe sneller jij zaken oppakt en hoe leergieriger jij bent, des te sneller je stappen kunt maken.

Als je aangesteld wordt in de functie Assistent Supermarktmanager, dan werk je drie maanden volledig mee binnen de operationele winkelprocessen. Doordat je ervaring opdoet in alle functies in de winkel, van vulploegmedewerker tot verkoper, krijg je inzicht in het totale winkelproces. Hierna ga je aan de slag als Assistent Supermarktmanager waarbij je ondertussen een jaar lang nog een interne opleiding volgt. je wordt gecoacht in persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, en je hebt diverse contactmomenten waarbij specialisten kennis delen ten aanzien van de winkelprocessen en communicatieve en gespreksvaardigheden. Aanvullend worden er digitale leermodules aangeboden.
Als Assistent Supermarktmanager kan je doorgroeien naar Supermarktmanager. Naast de reguliere Supermarktmanagersopleiding bestaat het Retail Talent Program. Dit programma is bedoelt voor Assistent Supermarktmanagers die versneld Supermarktmanager kunnen worden. Dit extra intensieve programma zorgt voor een gedegen ondersteuning.

Als je aangesteld wordt in de functie van Supermarktmanager, dan volg je eenzelfde opleiding; je werkt ook drie maanden volledig mee binnen de operationele winkelprocessen. Deze wordt echter nog aangevuld met een zekere periode dat je de functie van Assistent Supermarktmanager uitvoert. De interne opleiding van een jaar bevat o.a. leermodulen over leiderschap en winkelanalyses.

Na de (Assistent) Supermarktmanagersopleidingen krijg je nog tal van mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Er zijn diverse Management Development-programma’s waar je o.b.v. selectie als Supermarktmanager aan kunt deelnemen. Deze programma’s zijn beschikbaar voor alle talentvolle collega’s binnen Ahold Delhaize, je krijgt dus ook de kans om je collega’s binnen de rest van de organisatie beter te leren kennen.

Functies

Assistent Supermarktmanager

5 vacatures bij jou in de buurt

Supermarktmanager

Met jouw team ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de winkel. Samen draag je iedere dag bij aan het vullen van ruim 6 miljoen borden per dag!
17 vacatures bij jou in de buurt