Wiet

Hoofdkantoor

“Precies gevonden wat ik zocht!”
Een jaar geleden wist ik nog niks van wijn en nu krijg ik tijdens het eten met vrienden de wijnkaart in mijn handen gedrukt. Ik ben namelijk sinds een aantal maanden Category Manager Mousserende Wijnen, Port & Sherry bij Gall & Gall. Eén van de redenen om te solliciteren voor het Traineeship van Albert Heijn, was dat ik wilde werken met producten die tot de verbeelding spreken. Daarnaast was ik op zoek naar een baan met afwisseling, waarin je zowel strategisch als operationeel te werk gaat. Nu, een jaar verder, durf ik met zekerheid te zeggen dat ik dat gevonden heb.

Direct verantwoordelijkheid over een categorie
In mijn functie als Category Manager Mousserende Wijnen, Port & Sherry bedenk ik de richting van de categorie, welke producten daarvoor  in de schappen moeten staan en welke promoties daar goed bij passen. Het leuke van Category Management is dat de werkzaamheden heel divers zijn. Het ene moment ben je bezig met een plan waarin je een lange termijn visie bedenkt voor je categorie. Het andere moment hang je aan de telefoon met een leverancier, omdat die niet op tijd geleverd heeft. Je bent er namelijk ook verantwoordelijk voor dat jouw assortiment goed in alle winkels staat.

“Nooit gedacht dat ik mijn werk zo snel zou terug zien in de winkels.”
Naast de taken die met mijn categorie te maken hebben, ben ik het afgelopen jaar verantwoordelijk geweest voor de lancering van de Gall & Gall Wijnbox. Ik weet nog goed dat ik tijdens mijn sollicitatiegesprek aangaf graag met tastbare producten te werken in een dynamische omgeving. Ik had nooit gedacht dat ik in het eerste jaar van mijn Traineeship al direct zulk concreet resultaat van mijn werk terug zou zien in de winkels. Ik kan het dan ook niet laten om af en toe een winkel in te lopen om even te kijken hoe het erbij staat.

De kracht van Gall & Gall
Dit project heeft mij de mogelijkheid geboden om intensief met verschillende afdelingen samen te werken. In die nauwe samenwerking met andere afdelingen schuilt ook de kracht van Gall & Gall. Doordat het een relatief kleine organisatie is, wordt er veel en snel geschakeld. Je krijgt veel mee van de gehele operatie en je mag over alles meedenken. Hierdoor heb ik ook geleerd wat de impact kan zijn van een besluit op het hoofdkantoor en dat er zeer veel schakels van groot belang zijn om iets goed in de winkel te krijgen.

Persoonlijke ontwikkeling
Naast het bedrijf en de categorie, ben ik het afgelopen jaar ook uitgedaagd om meer over mijzelf te weten te komen, aangezien persoonlijke ontwikkeling een belangrijk onderdeel is van het Traineeship. Dit gebeurt tijdens de trainingen en coachingsgesprekken die daarvoor zijn ingepland, maar ook tijdens een wekelijks overleg met mijn manager die mij hierin begeleidt en constant uitdaagt. Daarnaast zijn de trainingen ook zo ingericht dat je ze direct in je werk kan gebruiken of zorgen ze er juist voor dat je gaat nadenken over de wijze waarop je werkt en het effect daarvan op anderen.

“Je krijgt een breed beeld van Ahold Delhaize.”
Het is heel waardevol om je ervaringen te kunnen delen met andere trainees, die verspreid zitten over de hele organisatie, wat een breed beeld geeft van Ahold Delhaize. Naast de trainingen hebben we als groep ook al verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn we bijvoorbeeld naar Delhaize in Brussel en Albert in Praag geweest, waar we met open armen werden ontvangen en meer te weten zijn gekomen over de lokale markt.

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen en dat betekent dat het volgende avontuur al weer te wachten staat, namelijk het winkeljaar. Een unieke ervaring waar mij weer het nodige te wachten staat en waar ik naar uitkijk!

Wil je meer weten over Hét Retail Management Traineeship? Ga dan naar werk.ah.nl/traineeship.