Rets

Hoofdkantoor

“Ook bij vastgoed draait het maar om één ding: de klant”

“Tijdens mijn studie Vastgoed & Makelaardij aan de Hanzehogeschool van Groningen coördineerde ik een vastgoedproject voor Albert Heijn. Samen met 20 medestudenten onderzochten we het gebruik en de kwaliteit van 300 parkeerlocaties van Albert Heijn. Een zeer enerverende opdracht en meteen ook mijn eerste kennismaking met de organisatie. Door het bezoeken van de vele locaties, het contact met de desbetreffende supermarktmanagers maar vooral het interviewen van klanten, ontstond de ambitie om nog meer voor deze organisatie te willen betekenen. Die kans kreeg ik in de vorm van een stage. Inmiddels ben ik alweer 4 jaar werkzaam voor Ahold-Delhaize. In eerste instantie als Asset Manager en sinds twee jaar als Portfolio Manager.”

Vastgoed als facilitator

“Binnen Real Estate & Construction werk ik op de afdeling Real Estate Management. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het managen van de vastgoedportefeuille van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Het doel van ons werk is om de juiste locaties vast te leggen tegen zo laag mogelijke kosten en de hoogste kwaliteit. Vastgoed is een essentiële schakel in het retailproces. Wij kunnen het verschil maken door bijvoorbeeld het sluiten van goede huurcontracten, verwerven van vastgoed, optimaliseren van parkeersituaties of het tot stand brengen van een ondersteunende brancheringsmix. Zo zal een besluit om een pand te kopen, te huren of te verbouwen altijd worden genomen vanuit die ene afweging: kunnen we de klant hierdoor een betere winkelervaring bieden?

Verbeteren van winkels en vastgoedcondities

“Mijn werk als Portfolio Manager heeft een strategisch aspect waarbij we nadenken over de samenstelling en kwaliteit van onze vastgoedportefeuille. Hoe kunnen we de vastgoedportefeuille nog beter laten aansluiten op de strategie van Albert Heijn. Waar liggen de kansen, welke bedreigingen zien we en hoe zou de portefeuille er in de toekomst uit moeten zien. De uitwerking van deze strategie leidt tot korte en lange termijn doelstellingen die de leidraad vormen voor onze dagelijkse werkzaamheden. Als Real Estate Manager heb je te maken met uiteenlopende partijen zoals gemeenten, vastgoedbeleggers, projectontwikkelaars, huurders, makelaars, parkeerexploitanten etc. De diversiteit maakt iedere dag anders. Voor een aantal van deze partijen ben ik het aanspreekpunt binnen de organisatie. Hiermee onderhoud ik een goede relatie. Daarnaast tracht ik dagelijks mijn netwerk te onderhouden en verder uit te bouwen. Al met al ben ik zo’n twee dagen per week onderweg. De overige drie dagen werk ik op het hoofdkantoor in Zaandam.”

Ons werk raakt jaarlijks honderden winkels

“In een week werk ik aan vele projecten tegelijk. Met mijn collega’s binnen RE&C stellen we prioriteiten en gaan we aan de slag. Zo raakt ons werk jaarlijks honderden winkels van Albert Heijn, Gall & Gall en Etos. Daarnaast hebben ook de distributiecentra onze aandacht. Dit is weer een heel andere tak van sport. Ook hier worden afwegingen gemaakt op gebied van locatie en vastgoed, denk hierbij bijvoorbeeld aan de impact van de mechanisatie van ons DC in Zaandam. Alles met het oog om de distributie van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall zo goed mogelijk te faciliteren.”

Iedereen hier heeft hetzelfde doel voor ogen

“Het leuke van mijn functie vind ik dat je, in kleine projectteams, samenwerkt met collega’s vanuit verschillende afdelingen en disciplines. Ik merk dat iedereen hetzelfde doel nastreeft, volledig in de geest van de oprichter Albert Heijn: “opdat wij nooit vergeten voor wie wij werken”oftewel: iedere dag beter voor de klant. Die focus vind je niet alleen in ons team maar in de hele organisatie. Dat maakt Ahold-Delhaize zo’n geweldig bedrijf om voor te werken.”