Quirine

Winkel

“Ik heb me hier echt ontwikkeld”

“Dit is alweer mijn derde jaar bij Albert Heijn als Medewerker Verkoopklaar, ofwel vakkenvuller. Ik doe dit naast mijn opleiding. Ik hou van aanpakken, ik ben iemand die visueel is ingesteld en ziet wat er moet gebeuren. Ik werk dan ook liever dan dat ik met mijn neus in de schoolboeken zit. En dit werk bevalt me zo goed dat ik meer uren draai, wanneer dat uitkomt.”

Versproducten: First In, First Out

“Bij mijn ochtenddienst begin ik om 6.00 uur met het vullen de schappen. Dat doe je met z’n tweeën. Bij het vullen van de versproducten, trek je artikelen die er al staan naar voren en vul je van achteren aan. FIFO (First In, First Out) noemen we dat. Ook haal je alle producten in de schappen ernaast naar voren zodat de gang er mooi vol bij staat, zonder gaten. Omdat ik hier langer werk, krijg ik tijdens mijn avonddienst nog wat andere taken zoals het verwijderen van artikelen die de houdbaarheidsdatum hebben bereikt. Artikelen die hun houdbaarheidsdatum overmorgen bereiken, prijs ik af met een -35% sticker. ’s Ochtends staan klanten daar voor in de rij.”

Je wordt herkend

“Op straat of op de sportvereniging word ik regelmatig aangesproken door mensen die me kennen van Albert Heijn. En in de winkel word ik weer aangesproken door klanten die me privé kennen. Dat is leuk. Soms vragen klanten mij ook om hulp. Bijvoorbeeld als een actieproduct op is. Dan wijs ik hen erop dat ze een reclamecheque kunnen vragen bij de servicebalie. Daarmee krijg je de actiekorting zodra het product er weer is.”

Eén grote familie

“Ze noemen de medewerkers van Albert Heijn wel eens een grote familie. Dat lijkt voor een buitenstaander misschien overdreven, maar het klopt wel een beetje. Iedereen is aardig en helpt elkaar. Ook er is ruimte voor een geintje op z’n tijd. Verder vind ik dat ik goed betaald krijg, zeker als ik hoor wat er elders wordt betaald. Maar dat is niet het enige. Ik heb me hier ook op persoonlijk vlak ontwikkeld. Doordat dit een veilige werkomgeving is, ben ik meer gaan durven. Vroeger was ik heel verlegen, nu ben ik veel spontaner.”