Oskar

Winkel

“Als je kansen voor verbetering ziet, moet je Teamleider worden”

“Ik begon tien jaar en drie dagen geleden bij Albert Heijn. Ik dacht: ik ga vakken vullen, maar het werd de kassa. Ik had er niet bij stilgestaan dat je dat als jongen natuurlijk ook zou kunnen doen. Dat ging goed en ik ontdekte al snel dat de mensen die het meeste wisten achter de servicebalie stonden. Daar wil je dan bij horen en na anderhalf jaar stroomde ik door van Caissière A naar Caissière B. In die rol begin al een beetje met leidinggeven, je krijgt meer zicht op wat er achter de schermen gebeurt en als je dan regelmatig denkt: daar zie ik kansen voor verbetering, dan moet je Teamleider worden.”

Opleiding betaald door Albert Heijn

“Na mijn middelbare school wist ik niet goed wat ik wilde. Albert Heijn bood me aan hbo-duaal te doen: de opleiding Small Business en Retail Management. Die wordt door Albert Heijn betaald en verzorgd door Inholland. Dat begint met 20 uur werken en 20 uur school en het aandeel werken wordt per jaar meer. Ik heb het eerste jaar afgemaakt en ben toen gestopt. Ik vond het te theoretisch. Daarbij kon je die opleiding toen alleen maar in Diemen doen en dat betekende voor mij tweeënhalf uur reistijd per dag. Intussen was ik al wel Teamleider geworden.”

Oefeningen met acteurs

“Ik heb echt heel veel geleerd hier. Zoals FHV (Filiaalhulpverlening) en HOMAG (Herkennen en Omgaan Met Afwijkend Gedrag) waar ook het verrichten van aanhoudingen onder valt. Voor het laatste krijg je een externe training met acteurs: dan mag je bijvoorbeeld een beer van een vent aanhouden. Dan leer je vaardigheden die ook in privésituaties van pas kunnen komen, bijvoorbeeld als het in de kroeg uit de hand loopt. In andere trainingen oefen je bijvoorbeeld verzuimgesprekken, dan spelen medecursisten een Caissière of Vulploegmedewerker. Veel modules gaan over communicatie. Begrijpelijk, want het overgrote deel van de dag ben je in gesprek met klanten (service verlenen) of medewerkers (aanspreken, coachen). Daarnaast krijg je veel theorie over de supermarkt zelf, zoals het leren lezen van de cijfers: wat is je omzet en wat je verbruik aan uren? Dat gebeurt allemaal in één jaar waarna je officieel wordt benoemd tot Teamleider.”

Iedere dag beter

“De meeste kandidaten halen hun benoeming tot Teamleider. Als ze afvallen is dat meestal omdat ze hun studie de prioriteit geven, maar de functie is heel geschikt als bijbaan. De managers kijken vooral naar de lange termijn: halen we jaardoelen? De Teamleiders kijken naar de kortere termijn en runnen het proces: is de personeelsplanning voor de komende drie weken rond? Zijn er aflopende contracten en gaan we die verlengen? Verder proberen we elke dag weer beter te presteren. Door met het team de voorgaande dag kort te bespreken en verbeterpunten aan te geven. Je voornaamste doel is uiteindelijk dat de klant met een glimlach de winkel verlaat.”

Ervaring die je meeneemt

“Door het werken bij Albert Heijn heb ik ervaring kunnen opdoen in plannen en leidinggeven. Ook kreeg ik hierdoor de tijd om uit te vinden wat ik echt wil. Dat weet ik nu. Ik ga een opleiding tot chefkok volgen en daar gaat mijn ervaring als Teamleider nog heel nuttig bij zijn!”