Lisa

Winkel

“Juist de persoonlijke contacten maken dit werk zo leuk”

“Ik werk nu vier jaar bij Albert Heijn. Ik begon als caissière, maar dat vond ik te zwaar. Ik word snel zenuwachtig als er mensen staan te wachten dus ik vroeg of ik bij Delicatessen & Kaas kon worden geplaatst. Daar was een plaats vrij dus het mocht. Ik werkte eerst 8 uur per week en nu 12 uur naast mijn studie aan het Grafisch Lyceum. Na mijn afstuderen ga ik communicatie doen bij Inholland. Dan ga ik nog iets meer werken omdat ik van een aantal vakken vrijstelling krijg.”

Mijn winkeltje

“Delicatessen & Kaas voelt een beetje als mijn winkeltje. De meeste klanten ken ik heel goed. Zo is er een vrouw die elke vrijdag een boodschappenlijst voor een bejaardentehuis komt brengen voor artikelen die ze maandagochtend komt halen. Via onze groepsapp van medewerkers regelen wij dan dat alles klaar ligt. Ook is er een heel aardige jongen die elke avond afgeprijsde kaasbroodjes komt halen en dan altijd een kort praatje maakt. Een andere vaste klant is een halfblinde man die wij allemaal helpen door in grote cijfers de houdbaarheidsdatum op zijn producten te schrijven. Juist deze persoonlijke contacten maken dit werk zo leuk.”

Broodje bal bedacht

“Mijn werk is heel gevarieerd. Zo heb ik geleerd hoe je vleeswaren en kip moet grillen. Een aantal soorten vleeswaren grillen we namelijk zelf in de winkel. Na het grillen moet het vlees twee uur afkoelen voordat je het kunt snijden. Dus grillen is het eerste dat ik doe als ik op zaterdagochtend om 6.00 uur binnenkom. Dan ga ik voorraden aanvullen en om 10.00 uur ga ik snijden. Ook het brood vul ik aan en snijd ik. Tot slot prijs ik producten af waarvan de houdbaarheidsdatum nadert. Daarnaast krijg je te maken met Pasen, Pinksteren, Kerstmis of met zelfbedachte acties. Zo hadden we eens bedacht om een ‘broodje bal’ te gaan verkopen. Dat stelden we voor aan de Assistent Supermarktmanager, die vond het leuk idee en het werd een succes.”

Super sfeer

“De onderlinge sfeer is super. Je hebt hier tegenover een café waar we zaterdag na werktijd nog wel eens naar toe gaan met z’n allen. Dat deden we ook toen we een wedstrijd donuts verkopen hadden gewonnen. Dat de sfeer zo goed is komt ook omdat Albert Heijn een fijne werkgever is. Feedback geven gebeurt hier op een positieve manier, niet door afkraken. Je voelt gewoon dat je het hier samen doet.”