Kim

Hoofdkantoor

Van studie rechten naar retail
“Toen ik een aantal jaar geleden vakken zoals strafrecht en internationaal recht volgde had ik niet verwacht mij ooit bezig te gaan houden met het bouwen en verbouwen van supermarkten. Met een studie rechten als achtergrond lijkt op het oog mijn keuze voor Albert Heijn niet zo logisch. Tóch is dit een bewuste keuze geweest, en is het helemaal niet zo vreemd om met een juridische achtergrond als management trainee aan de slag te gaan. Hoewel ik met veel plezier rechten heb gestudeerd, hebben verschillende nevenactiviteiten tijdens mijn studententijd ervoor gezorgd dat ik ook verder ben gaan kijken en serieuze interesse heb gekregen in een management functie in de retail. Ik wilde eerst een stage lopen om te ontdekken of de retail sector, Albert Heijn en een Traineeship wel echt iets voor mij waren. Zodoende heb ik stage gelopen bij Real Estate & Construction. Ik was na een paar weken verkocht! De cultuur, het innovatieve karakter en de strategie van Albert Heijn spraken mij aan. Wat er in resulteerde dat ik vastberaden was om voor Hét Retail Management Traineeship te solliciteren.”

Leading retail
“Mijn traineeship ben ik begonnen bij Real Estate & Construction op de afdeling ‘store realization’. Deze afdeling zorgt ervoor dat alle Albert Heijn, AH To Go, Etos en Gall&Gall winkels zowel van binnen als van buiten gebouwd, verbouwd en ingericht worden. Albert Heijn is hierin revolutionair door het unieke proces waarin we binnen 10 dagen elke winkel kunnen (ver)bouwen. Ik heb op deze afdeling de opdracht gekregen dit bouwproces te analyseren, te optimaliseren en te transformeren tot een nog sneller, beter en goedkoper proces. Deze opdracht bevestigt voor mij het ‘leading retail’ gevoel bij Albert Heijn. Ook al is Albert Heijn marktleider, toch kijken we nog of een proces beter kan om een voortrekker te blijven. Ik vind dit een heel gaaf project, omdat ik hiermee zowel strategisch als sociaal bezig ben, met veel verschillende mensen zowel intern als extern in aanraking kom, en echt bij kan dragen aan het optimaliseren van een deel van het bedrijf. Ik werk samen met mijn team aan dit project, maar krijg hierin veel verantwoordelijkheid wat het spannend en uitdagend maakt. Los van dit project ben ik ook bezig met het coördineren van een serie duurzaamheidinitiatieven van Real Estate & Construction, en mag ik meedenken over een communicatieplan rondom de opening van nieuwe winkels. Dit maakt de werkzaamheden afwisselend en hierdoor ontwikkel ik mij op veel verschillende vlakken!”

Young Ahold Delhaize
“Ahold Delhaize telt ruim 370.000 werknemers waarvan er ruim 2000 in Zaandam werken. Hierdoor kom je niet zo snel in contact met collega’s die met geheel andere vakgebieden bezig houden. Via ‘Young Ahold Delhaize’ worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo ga je met elkaar varen, worden er interessante topics die spelen in het retail landschap op verschillende manieren onder de loep genomen, wordt er een potje jeu de boules in het park gespeeld en kun je met Young Ahold Delhaize ieder jaar mee op wintersport. Hierdoor kom je met een grote groep verschillende jongeren in contact, zowel op het hoofdkantoor als in de winkel.

Naast Young Ahold Delhaize heb je ook veel contact met je eigen traineegroep. Omdat je samen begint en alle trainingen met elkaar volgt, deel je veel ervaringen met elkaar. Ik ervaar het als een grote toegevoegde waarde dat je naast je directe collega’s ook een groep hebt waarmee je kan bespreken hoe het gaat of waar je tegenaan loopt. Daarnaast is het, niet geheel onbelangrijk, ook gewoon erg gezellig om met elkaar een biertje te kunnen drinken! ”

Wil je meer weten over Hét Retail Management Traineeship? Ga dan naar werk.ah.nl/traineeship.