Juriaan

Winkel

“Albert Heijn gaf me de kans om met een beperking aan de slag te gaan”

“Sinds 2011 werk ik bij Albert Heijn als baantje voor de zaterdag. Daar haalde ik de winkelwagens uit de parkeergarage en stelde ik ze weer op bij de winkel. Daarnaast deed ik de emballage, dat is zorgen dat lege flessen en kratten worden klaargezet voor vervoer. Sinds de zomer van 2015 ben ik Kwaliteitsmedewerker voor de zaterdag. Bijzonder aan mijn situatie is dat ik een lichamelijke beperking heb: een lichte verlamming aan mijn rechterzijde als gevolg van zuurstoftekort bij mijn geboorte. Toen ik vijf jaar geleden een baantje zocht was Albert Heijn de enige werkgever die (positief) reageerde en met mij meedacht over wat ik zou kunnen doen. Ik werk nu op vrijdag vier uur op de parking en emballage en op zaterdag ben ik Kwaliteitsmedewerker. Door de week studeer ik Financiële Administratie aan het Albeda College in Rotterdam.

Je leert klanten kennen, en zij jou

“Doordat ik hier al zo lang werk, ken ik veel klanten en zij mij. Klanten vinden het fijn als je ze herkent. Vooral ouderen maken graag een praatje en een volgende ontmoeting ga je daar weer op door. Deze contacten maken dat je voortdurend weet waar je het voor doet. Je doet het voor de klant. Uiteindelijk zijn wij met alle collega’s verantwoordelijk voor tevreden klanten.”

Doen wat nodig is

“Als ik zaterdag om 12.00 uur start, is het eerste dat ik doe het schoonmaken en bijvullen van de sinaasappelpers. Daarna doe ik hetzelfde bij de koffiemachine. Een andere taak is het meten van de temperatuur in de koeltafels en bij een afwijking dit melden bij de Teamleider. Zaterdag is een drukke dag waarbij de vloer snel vies wordt. Die maak ik schoon met een dweilmachine. Verder maak ik de prullenbakken leeg en doe er nieuwe zakken in. Ook haal ik de vuilniscontainers binnen, want die worden op zaterdag geleegd. Dan ga ik weer door met mijn schoonmaaktaken. Ik kijk wat nodig is en doe dat.”