Josanne

Hoofdkantoor

 “Mijn loopbaan startte als 16-jarige caissière”
“Toen ik 16 werd kon ik niet wachten met solliciteren en ging ik met mijn handgeschreven sollicitatieformulier en motivatiebrief naar mijn lokale supermarkt in Sittard. Als caissière leerde ik al snel hoe belangrijk onze klanten voor Albert Heijn zijn en hoe je het verschil kunt maken door écht contact te maken met mensen. Ik zag het als mijn persoonlijke missie om iedere klant met een glimlach naar buiten te laten lopen, wat zijn klacht of humeur die dag ook was, écht de klant aan ons te binden.”

 “Je persoonlijke ervaringen en passie is hetgeen  je onderscheidt van anderen”
“Ik kreeg al snel in de winkel door dat wanneer je je ambities uitspreekt, dat extra stapje zet én werkt aan je persoonlijke ontwikkeling je jouw eigen carrièrepad binnen het bedrijf kan beïnvloeden. Ik groeide door tot teamleider, waarbij je écht impact kan maken op je team en de afdeling waar je werkt. Ik kan uit ervaring en met stelligheid zeggen dat ik als teamleider meer over mezelf heb geleerd, dan tijdens mijn hele studie. Ik studeerde Bachelor European Studies aan de universiteit van Maastricht,. Echter ieder vrije middag of weekend bracht ik door als Teamleider bij de Albert Heijn. Ik kreeg de vrijheid om vele ideeën te realiseren in mijn winkel en mijn drijfveer was om het samen met mijn team iedere dag weer beter te doen voor onze klant. Tijdens mijn Masterstudie Management of Learning besloot ik te solliciteren voor Hét Retail Management Traineeship van Albert Heijn. Als ik één tip mag geven aan iedereen die besluit te solliciteren voor het Traineeship, ben je bewust van hoe belangrijk en onderscheidend jouw persoonlijke ervaringen zijn en de passie die je hebt in het leven en gebruik dit ook!”

“HR trainee bij Albert Heijn, de stap buiten mijn comfortzone”
“Met mijn 8 jaar Albert Heijn winkelervaring startte ik als HR trainee bij Albert Heijn op het hoofdkantoor in Zaandam. Een voordeel voor mij was dat ik al veel wist over de Albert Heijn winkel op filiaalniveau, bekend was met de strategie van Albert Heijn. Desalniettemin kreeg ik al snel in de gaten dat mijn winkel in Sittard niet hetzelfde was dan alle andere winkels in Nederland. Even al mijn aannames en ervaring loslaten om zo naar het grotere plaatje te kunnen kijken was een stap buiten mijn comfortzone en een uitdaging waar ik mijn tanden in zette. Op de Learning afdeling ontwikkelde wij op maat gemaakte opleidingen, waarbij ‘the one size fits all’ niet van toepassing is. Iedere doelgroep, project, operatie of banner was weer anders, waarbij modules en opleidingsprogramma’s aan andere voorwaarden moesten voldoen en ik in aanmerking kwam met talloze verschillende mogelijkheden, leveranciers en ontwikkelaars. Als een spin in het web leerde ik snel schakelen met de verschillende stakeholders, kreeg ik veel eigen verantwoordelijkheid en werd ik net als in de winkel uitgedaagd het iedere dag beter te doen.”

“Met je voeten in de klei”
“Mijn winkeljaar heeft een aparte wending gekregen, toen ik de kans kreeg om mijn operationele jaar te vervullen als Manager Area Delivery & Pick Up Point voor Albert Heijn Online. In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor een aantal verschillende Home Delivery locaties die met name gevestigd zijn in Noord-Nederland. Hierin stuur ik met een team van teamleiders het logistieke proces aan van het bezorgen van onze boodschappen bij de klant. Werken bij Albert Heijn Online is dé uitdaging waarnaar ik op zoek was. Ik vind het onwijs gaaf om te werken in een bedrijfsonderdeel dat zo snel groeit, je mag aansturen op operationeel niveau én tegelijkertijd meedenken op tactisch en strategisch niveau. Dit is per slot van rekening waarom ik gekozen heb voor Hét Retail Management Traineeship bij Albert Heijn. Je krijgt enerzijds de unieke kans om met je voeten in de klei te staan, waarin je écht in contact staat met de mensen op de werkvloer en in gesprek kan met onze klanten. En anderzijds met deze ervaring in de toekomst aan de slag gaat binnen onze organisatie, ongeacht de discipline waar je werkt.”

Wil je meer weten over Hét Retail Management Traineeship? Ga dan naar werk.ah.nl/traineeship.