Jasmijn

Winkel

“Leuk en leerzaam werk en de tijd om te bedenken wat ik verder wil”

“Ik ben nu anderhalf jaar Caissière. Het begon als bijbaan tijdens mijn studie Sport en Bewegen. Toen werkte ik tien uur per week. Dat was prima te combiberen met studeren want ik was flexibel en Albert Heijn is flexibel, dus dan gaat het goed. Nu ben ik afgestudeerd en werk ik 24 uur per week. Een periode om me even te oriënteren op wat ik verder wil.”

Contact met mensen

“Het leuke van dit werk is dat je met zoveel verschillende mensen in aanraking komt. Vooral oudere mensen maken graag een praatje. Hen help je soms ook met inpakken. Er komen hier ook mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking omdat hier in de buurt een verzorgingstehuis zit. Een van hen komt me regelmatig een heel verhaal vertellen en gaat dan weg met de opmerking: ‘Misschien zie ik je ooit wel weer’. Maar gisteren was hij er ook en morgen vast ook, maar dat weet hij dan niet meer. Omdat ik hier in de buurt woon, word je op straat veel herkend en gegroet. Dat is leuk. Soms zie je mensen even denken ‘waar ken ik haar van?’ voordat het kwartje valt.”

Super sfeer

“De sfeer binnen het team is echt super. Eén of twee keer per jaar doen we vanuit de zaak iets leuks. Laatst gingen we op eigen initiatief met een groepje uit eten omdat we daar zin in hadden. Je weet ook best veel van elkaar. Je praat niet alleen over werk, maar ook over wat je nog meer bezighoudt. Zo ontstaan hier ook vriendschappen.”

Kassa én broodafdeling

“De sfeer is hier echt heel fijn. Ik heb bijvoorbeeld geen enkele schroom om iets te vragen. Binnenkort ga ik ook op de broodafdeling staan. Juist de afwisseling tussen kassa en brood lijkt me leuk nu ik 24 uur per week werk. Daar moet ik dan een leermodule voor doen. Dat is een soort toets die je hier in de winkel maakt. Voor elke functie is er een leermodule die je de gang van zaken uitlegt. Daarna leer je dat al doende toe te passen. Vandaaruit wil ik voorlopig nog wel even doorgroeien hier, tot ik weet wat ik mijn volgende stap wordt.”