Isabelle

Hoofdkantoor

Van hersenonderzoek naar nieuwe producten in het schap!

Wat een traineeship bij Albert Heijn en alcohol met elkaar gemeen hebben? Mogelijk zijn de meningen van andere trainees hierover verdeeld maar in mijn geval speelt drank een centrale rol: het verkopen ervan welteverstaan. Ik ben mijn Traineeship namelijk van start gegaan bij Gall & Gall als Category Manager ‘Mousserende wijnen, Port & Sherry’.

Een passie voor eten en drinken

Na enkele omzwervingen kwam ik bij Albert Heijn terecht. Met een achtergrond in klinisch hersenonderzoek leek een carrière bij Albert Heijn in eerste instantie niet heel logisch. Maar ik had en heb zoveel passie voor eten en drinken als ook een tijd in een Michelin keuken gewerkt, dat veranderde de zaak. Ook wilde ik graag de overstap van de wetenschap naar het bedrijfsleven maken. Albert Heijn verwelkomt ook mensen zonder direct relevante retail achtergrond en geeft mede aan hoe het bedrijf niet schroomt outside the box te denken. Iets wat zeker bijdraagt aan de succesformule. In het traineeship ben ik heden met veel plezier werkzaam bij een van de labels, Gall &Gall.

Zien hoe je eigen ideeën tot leven zijn gekomen!

Wat mijn rol inhoudt? Bepalen welke nieuwe producten een plekje op het schap verdienen. Goede promoties bedenken. Onderhandelen met leveranciers. Bedenken welke richting een categorie op moet. En laten we vooral het proeven niet vergeten, het hoort er allemaal bij 🙂 Zonder daarbij ooit de klant uit het oog te verliezen, om wie het uiteindelijk allemaal draait. Het is ontzettend gaaf om een Gall&Gall winkel binnen te lopen en te zien hoe je eigen ideeën tot leven zijn gekomen! Gall&Gall bestaat uit een ontzettend leuke club mensen. Het is wat kleinschaliger, maar we zitten ook dichtbij de grote teams Marketing en Online. Heel handig, want er wordt veel geschakeld met alle afdelingen en je krijgt veel mee van de hele operatie.

Soms bikkelen, maar je staat er nooit alleen voor

Het zal je niet verbazen dat het traineeship een steile leercurve is, zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak. Op momenten is het bikkelen, maar je staat er nooit alleen voor. Zo is er veel aandacht voor coaching en het is super leuk je ervaringen met mede-trainees te kunnen delen. Wat ‘minder’ is? Overal waar ik kom, kijk ik ineens anders tegen drank aan. Hoe het gepresenteerd wordt aan de klant. Tegelijk geeft het mij veel inzichten uit de praktijk. Maar niet dat een wijntje op het terras een vervelende manier is van je werk mee naar huis nemen 🙂

Wil je meer weten over Hét Retail Management Traineeship? Ga dan naar werk.ah.nl/traineeship.