Halit

Distributie

“Door dit werk heb ik ontdekt waar mijn passie ligt”

“Sinds twee maanden ben ik Teamleader Houdbaar op de zaterdag dagdienst. Hiervoor werkte ik acht maanden als Magazijnmedewerker. Voor mij is dit de ideale bijbaan naast mijn studie. Omdat ik ook in supermarkten van Albert Heijn heb gewerkt, wist ik dat Albert Heijn een goede werkgever is. De betaling is ook prima. Als Teamleader op de zaterdag werk je, wanneer nodig, ook nog twee uur op een ander moment in de week.”

Nu weet ik dat ik in de distributie wil gaan werken

“Ik leer enorm veel en word ook goed begeleid. Mijn Operationeel Manager helpt me en ook bij de andere Teamleaders kan ik terecht voor vragen. Maar de grootste winst is wel dat ik hier heb ontdekt dat ik echt in de distributie wil gaan werken na mijn studie. Dat ik de logistiek in wilde, wist ik al wel. Maar nu weet ik ook zeker waarin ik me, binnen dit brede vak, wil specialiseren.”

Afgraven doen we hier niet!

“Onder mij vallen tien magazijnmedewerkers. Ik werk alleen op de zaterdagen. Daarnaast studeer ik Logistiek & Economie aan de Hogeschool Rotterdam. Door hier te werken krijg ik een beter beeld van wat distributie inhoudt. Hiervoor had ik daar een nogal industrieel beeld van, dat alles draait om machines en snelheid. Doordat ik Teamleader ben geworden krijg ik niet alleen inzicht in het proces, maar leer ik ook over de menselijke kant ervan. Want het zijn de mensen die alles draaiend houden. Ik loop dan ook veel over de vloer en kijk of alles goed gaat, hoe de stemming is, of er breuk is en of er wordt afgegraven. Afgraven is de term die we gebruiken als de dozen van een pallet niet per laag worden afgenomen. De orderpickers vinden het soms makkelijker om de lage dozen te pakken maar dan blijft er dus een dunne ‘achterwand’ van dozen over die makkelijk kan omvallen.”

Helpen en aansturen

“Ik ben er om de magazijnmedewerkers op allerlei manieren te helpen. Als ze vragen hebben, ben ik hun aanspreekpunt. En als er een nieuw project start, bijvoorbeeld om breuk terug te dringen, dan leg ik uit wat we willen bereiken en hoe we dat kunnen aanpakken. Vaak hebben deze projecten te maken met gedragsverandering en het nemen van verantwoordelijkheid. Een voorbeeld. We hebben hier een Breuker, dat is iemand die speciaal is opgeleid en uitgerust om breukschade veilig op te ruimen. Voor glas en natte schade is dat uitstekend, maar als Teamleaders vonden we dat je niet alles aan de Breuker moet overlaten. Daarop hebben we ingesteld dat andere breuksoorten direct door de veroorzaker moeten worden opgeruimd.”

Veelzijdig werk met uiteenlopende typen mensen

“Het is vooral de veelzijdigheid die dit werk leuk maakt. Je komt steeds weer in situaties die je niet eerder meemaakte. Verder is de sfeer gezellig en werk je met de meest uiteenlopende typen mensen. Er zijn Nederlanders en buitenlanders, mannen en vrouwen, verschillende levensovertuigingen en de leeftijden variëren van 18 tot 65 jaar. Er zijn fulltimers, studenten en uitzendkrachten en iedereen gaat met respect met elkaar om.”

Het solliciteren

“Ik solliciteerde toen deze vacature intern beschikbaar kwam. Hierbij moest ik een motivatiebrief schrijven waarna ik een gesprek had met de Operationeel Manager en een Teamleader. Ik ging door naar de tweede ronde die bestond uit een capaciteitentest en het invullen van een vragenlijst. Daarna volgde een derde ronde, een gesprek met weer een andere manager en een HR Business Partner, met als resultaat dat ik werd aangenomen.”