Berk Testicioglu

Hoofdkantoor

“Stage bij Gall & Gall? Yes please!”

Afgelopen jaar was ik aan het oriënteren waar ik na mijn master aan de slag zou willen gaan. Met een Economie en Finance bachelor keek ik vooral naar investeringsbanken en consultancy kantoren. Ik vond deze bedrijven wel interessant maar het maakte me niet echt enthousiast. Ik probeerde uit te vogelen waar ik dan wel energie van kreeg en merkte op dat ik altijd met voedsel heb gewerkt. Als cocktailbartender, lead Traffic Controller bij Foodora en co-eigenaar van een restaurant, had ik toch wel een duidelijke rode draad door mijn leven. Ik realiseerde me dat ik het leuk vond om met iets tastbaars te werken. Toen ik het Hét Retail Management Traineeship van Albert Heijn tegen kwam, merkte ik dat ik hier wél enthousiast van werd en stuurde een mailtje. Al snel werd ik uitgenodigd voor een kop koffie op het hoofdkantoor in Zaandam.

‘Een stage, dat is toch onbetaald administratieve klusjes doen? Nee dank je.’
Waarschijnlijk kwam het door mijn stortvloed aan vragen, maar na 15 minuten zei Anne, de trainee recruiter: “Hé, is een stage niet de beste manier om te zien of Ahold Delhaize is wat je zoekt?” Ik dacht: “Stage? Dat is toch onbetaald werk? Dat is toch met ‘al’ mijn ervaring niet iets voor mij?” Anne legde uit dat stages per werkgever verschillen en dat het volledig aan mij ligt om daar mijn eigen draai aan te geven. Sceptisch (en toch nieuwsgierig) heb ik ingestemd en ben ik meegenomen naar het stagebureau voor een leuke match. 1 maand later begon ik op de afdeling Spirits bij Gall & Gall als stagiair.

Dag 1: Power en veel handjes
De eerste dag was chaotisch. Tussen de mierencolonne van topprofessionals liep ik van het station naar het kolossale machtsconcern in Zaandam. En meteen door naar de verdieping van Gall & Gall. Honderd geschudde handjes en evenveel namen later, kreeg ik een intro in alle systemen en werkwijzen. Het eerste wat mij opviel was de platte organisatie. Iedereen zit kriskras door elkaar, geen kantoortjes of speciale ruimten voor de big bosses. De Categorymanager (CAM) haalt koffie voor iedereen, iedereen is aanspreekbaar en staat klaar om je (domste) vragen te beantwoorden. Kortom, een corporate powerhouse dat toch wel erg gezellig en intiem voelt.

Jij bepaalt wat je met je stage doet
Meteen gaf ik aan dat ik naast mijn standaard taken meer wilde doen, namelijk proeven aan echte CAM werkzaamheden. Er werd aangegeven dat ik eerst moest laten zien wat ik kan en dat er daarna verder gekeken kon worden. Een maand later mocht ik beginnen met mijn eerste lange termijn project, en dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een nieuwe Non-food category bij Gall & Gall die in augustus live is gegaan. Een stage bevat ook minder leuke werkzaamheden. Je bent daar tenslotte om te ondersteunen. Toch krijg je bij Ahold Delhaize enorm veel ruimte om te ontdekken wat je wilt en leuk vindt. Een dagje snuffelen op DC, in de winkel of toch bij Data? Alles mag en er is zoveel mogelijk, dat het aan jou is hoe je dat invult. Uiteraard moet je ook een beetje boffen met een CAM die in jou wil investeren, maar uiteindelijk bepaal jij hoe jouw stage eruit zal zien.

Ik ben enorm blij dat ik uiteindelijk een stage ben gaan lopen. Ik heb een uitstekend beeld gekregen van het reilen en zeilen van het bedrijf en daarnaast enorm veel geleerd. Van de manier van praten, omvang van de processen tot aan het politieke aspect binnen een groot bedrijf.
Ik raad dan ook iedereen aan om een stage te lopen! In september begin ik aan mijn master Finance en ben ik volgend jaar van plan te solliciteren voor Hét Retail Management Traineeship van Albert Heijn. Ik kijk ernaar uit om weer gezellig in de mierencolonne terug te keren bij het gezellige powerhouse, genaamd Ahold Delhaize.

Wil jij ook een commerciële stage lopen bij Gall & Gall? Meld je dan hier aan voor onze Matchingday!