Hanan

Winkel

“Als je initiatief toont, kun je groeien”

“Ik begon zeven jaar geleden als Vakkenvuller en ben sinds een half jaar Teamleider in een nieuw filiaal. Het vakkenvullen deed ik als bijbaantje maar omdat ik steeds werd ingezet waar nodig, leerde ik heel veel functies kennen. Zo was ik Verkoper op de broodafdeling, Kwaliteitsmedewerker en Caissière. Dat was heel afwisselend en leerzaam. In eerste instantie denk je ‘oh, broodverkoper … dat is brood snijden’, maar zodra je het zelf wordt ontdek je hoeveel meer erbij komt kijken. Ineens was ik vier jaar verder en werkte ik nog steeds met plezier bij Albert Heijn. Toen dacht ik, waarom ga ik hier niet door? Ik gaf dit aan en kreeg de kans Teamleider te worden.”

Niet op mijn mondje gevallen

“Ik was nooit een stille medewerker. Ik stapte wel vaker naar de Teamleider met een idee over hoe iets volgens mij beter zou kunnen. Dat betrof bijvoorbeeld de kratten met lege flessen. De ene Teamleider zorgde dat die ’s avonds werden klaargezet om de volgende dag te worden opgehaald, maar een andere Teamleider liet dit aan de ochtendploeg over. Je wist zo nooit wat je ’s ochtends kon verwachten. Ik heb toen voorgesteld af te spreken dit altijd ’s avonds om een bepaalde tijd te doen. Dit soort initiatieven maken dat je wordt gezien.”

Cursus en examen

“Als je aangeeft dat je Teamleider wilt worden, dan kijkt men of er plek is. Als dat zo is en de Supermarktmanager denkt dat je geschikt bent, mag je een cursus doen. Dat zijn zes bijeenkomsten in een jaar. Dan moet je gesprekken voeren en rollenspelen doen. Je moet bijvoorbeeld een verzuimgesprek houden met je medecursisten. Dan speelde ik een medewerker die niet kon komen werken omdat ik voor een tentamen moest leren. Ik probeerde het mijn medecursist in de rol van Teamleider natuurlijk zo moeilijk mogelijk te maken! Aan het eind van de cursus krijg je een beoordeling en aan de hand daarvan stuurt de Supermarktmanager je naar een aannamegesprek met twee Supermarktmanagers van andere winkels. Zij bepalen direct daarna of je Teamleider wordt. Ik zakte de eerste keer en dat viel me tegen. Mijn kennis was voldoende maar ik liet te weinig emotie zien. Ik ben toen naar de bezemklas gegaan met anderen die gezakt waren. In die klas oefen je een half jaar op je zwakke punten. Dat was heel leuk en leerzaam. De keer erna slaagde ik.”

Je bent instructeur en motivator

“Als Teamleider plan je de mensen van jouw team in. Elke dag begin je met een praatje om iedereen te instrueren en motiveren. Het zorgen voor een goede onderlinge sfeer vind ik heel belangrijk, dus je gaat niet heel erg baasje spelen. Ik neem ook nieuw personeel aan en doe de administratie die hierbij komt kijken. Ik laat de nieuwkomers de leermodules afleggen die voor hun functie nodig zijn en plan begeleiding voor ze in. Die begeleider kan ik ook zelf zijn.”

Je wordt blij van dit werk

“Een van de leukste dingen van dit vak is het klantencontact. Als iemand naar een product vraagt, loop je even mee. Dan weet je zeker dat hij het daarna ook heeft. Dat is leuker dan je afvragen: zou hij het hebben gevonden? En het is sowieso fijn om iemand blij te maken want als je dat doet, word je zelf ook blij .”