Dennis

Winkel

“Een ideale baan voor wie graag met mensen werkt”

“Ik was vijftien toen ik bij Albert Heijn begon en ben nu zesendertig. Tussendoor heb ik in het jeugd- en jongerenwerk gewerkt, maar ik kwam toch weer terug bij Albert Heijn. Dus ik werk hier nu een jaar of twintig. De sport is voor mij om nét even iets meer te verkopen. Samen met de Assistent Supermarktmanager besteden we daar veel aandacht aan. Als je een idee hebt, dan is daar ruimte voor.”

Je kunt zelf de omzet vergroten

“Soms kun je de verkoop stimuleren door ergens iets bij te zetten, soms door juist iets weg te halen. Verleden week hebben we een extra tafel met broodjes neerzet: de omzet steeg van twee naar vijf dozen per dag. In onze winkel komen veel studenten die soms geen idee hebben wat ze zullen eten en hoe ze het moeten klaarmaken. Dan hangen we recepten op die ze kunnen afscheuren. Daarbij plaatsen we dan een tafel met de houdbare producten uit het recept en een verwijzing naar de gekoelde artikelen die er in horen. Het leuke is dat je meteen ziet of het werkt.”

Leuke ontmoetingen

“Dat soort zaken doe ik gedurende de twee dagen dat ik in de winkel sta. Dan houd ik me ook bezig promoties en nieuwe schapindelingen. Een aantal paden heeft wisselende indelingen met nieuwe producten. Daarnaast sta ik drie dagen op de broodafdeling, dat voelt dan ook een beetje als mijn eigen winkeltje. Dan maak je een praatje met je vaste klanten. Een man die hier altijd komt, heeft me aan zijn kinderen voorgesteld. Dat is leuk. En je komt mensen tegen in de stad die je herkennen en aanspreken.”

Een fijne werkgever

“Vooral het werken met mensen is leuk: met je klanten en met je collega’s. In mijn vorige filiaal begeleidde ik twee nieuwe collega’s die nu tot mijn beste vrienden behoren. Dat zie je hier wel vaker gebeuren. Voor veel collega’s begint dit als een bijbaantje maar vaak blijft men langer werken dan vooraf gedacht. Dat komt door de fijne sfeer en natuurlijk ook de goede betaling. Ik vind Albert Heijn een fijne werkgever. Als je een keer ziek bent of er is iemand overleden, dan kun je rekenen op begrip. Je doet het hier echt samen.”